Folder nabestaanden: ‘Soms staat de wereld even stil’

Als iemand overlijdt, dan staat de wereld letterlijk even stil. Terwijl er toch heel veel geregeld moet worden. Om nabestaanden te helpen tijdens deze periode heeft gemeente Schagen, volgens een idee van PvdA raadslid Harry Piket, een folder gemaakt met allerlei informatie over wat te doen na een overlijden. Burgemeester Marjan van Kampen: “Er moet zoveel geregeld worden, maar soms weet je even niet hoe. Met deze folder hopen wij nabestaanden enigszins te kunnen helpen tijdens deze droevige periode.”

In de folder wordt informatie gegeven over wat de nabestaanden na het overlijden van een naaste allemaal moet regelen. De gemeente kan in zo’n situatie behulpzaam zijn, zodat dat de nabestaanden niet zelf alles hoeven uit te zoeken. De folder kan worden gebruikt naast de informatie die uitvaartondernemers al verstrekken.

De folder wordt meegegeven aan degene die aangifte doet van het overlijden van een inwoner en ter beschikking worden gesteld aan begrafenisondernemers. Daarnaast is deze op te halen aan de balie van het gemeentehuis of te downloaden via www.schagen.nl/foldernabestaanden.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info