Fonds Verstandelijk Gehandicapten helpt Zorgboerderij Blij op de Boerderij

Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten zoekt collectanten voor de nationale collecteweek van 21 tot en met 27 september 2014. Met het geld dat wordt opgehaald tijdens de collecte in de gemeente Schagen wordt besteed aan Zorgboerderij Blij op de Boerderij met de aanleg van hun Pluktuin-Tuinkriebels-zzz.

Deze boerderij heeft een speciaal plekje voor (jonge) mensen met onder andere een verstandelijke beperking en helpt hen met het verzorgen van de tuin, oogsten in de plantenkas en moestuin en het verzorgen van  de dieren. Zo zorgt zij voor een zinvolle dagbesteding voor deze mensen die onze hulp nodig hebben.
Maar daarvoor is ook uw hulp nodig. Fonds Verstandelijk Gehandicapten zoekt vriendelijke en enthousiaste mensen die een paar uur per jaar een kleine inspanning willen leveren door te collecteren en/of goed kunnen organiseren en als steunpunt/wijkhoofd bij hen in de wijk aan de slag willen.
De opdracht die het Fonds zich stelt is duidelijk: barrières afbreken die meedoen van verstandelijk gehandicapten in de samenleving in de weg staan. Het Fonds wil betrokkenheid organiseren van alle relevante partijen: overheden, bedrijfsleven,onderwijs, woning- corporaties en dergelijke. Om deze opdracht uit te voeren is uw bijdrage onmisbaar.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over het werken als collectant of als steunpunt? Neem dan contact op met:
Willy van Neste, provinciaal collectecoördinator: tel: 030-7600057 of mail: wvanneste@fondsverstandelijkgehandicapten.nl
Of met Diana Sprenkeling, tel: 0224-590820 of mail: decreatievetuinkamer@gmail.com

Op de foto de familie Sprenkeling met vader Jos, moeder Diana en de kinderen Teun en Saartje
Op de foto de familie Sprenkeling met vader Jos, moeder Diana en de kinderen Teun en Saartje
ARCHIEFFOTO ANDRÉ SONDERMAN

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info