Foppe de Haan komt naar ’t Zand

Met enige trots is het de Club van 75 gelukt om de bekende Friese clubtrainer en oud-bondscoach Foppe de Haan voor een avondje naar de kantine van Geel-Zwart te halen. In samenwerking met S.V. Geel-Zwart zal Foppe het 10-jarig bestaan van de Club van 75 en het 85-jarig bestaan van S.V. Geel-Zwart 30 als gastspreker komen opluisteren. De Fries komt donderdag 29 oktober naar ’t Zand.

Foppe de Haan heeft een lange carrière achter de rug. Tweede in de Eredivisie met Heerenveen en plaatsing voor de Champions League (1999-2000), tweemaal KNVB beker finale met Heerenveen (1993 en 1997), tweemaal Europees kampioen met Jong Oranje (2006 en 2007), bondscoach Indonesië onder 23 (2006), bondscoach Tuvalu (2011) en coach Ajax Cape Town (2009-2011).
Zijn nuchtere karakteristieke manier van spreken en werken was een verademing in het hectische voetbalwereldje. Bij Foppe was ‘doe maar gewoon’ al gek genoeg en zijn mening werd en wordt alom gerespecteerd. Foppe is nog steeds in dienst bij Heerenveen als begeleider van de jeugdtrainers. Vergeet ook even niet dat Foppe als echte Fries in 1963 (van het ijs gehaald) en 1985 (uitgereden) de Friese Elfstedentocht heeft gereden. Foppe komt een avond spreken over zijn trainers carrière en over zijn Stichting ‘Foppefonds’. Een Stichting die zijn naam draagt met als doel om kinderen voor wie sporten wegens een lichamelijke of verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend is.
Deze avond is uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Deze genodigden zijn de leden van Club van 75 en alle sponsors van Geel-Zwart. De officiële uitnodiging zal na de kermis op de deurmat vallen. Helaas moeten we een streng deurbeleid hanteren in verband met de vergunning en de beschikbare ruimte. U kunt dus alleen binnen komen op vertoon van de uitnodiging. Wilt u toch op deze avond aanwezig zijn kunt u ter plaatse lid worden van de Club van 75. Een Club mensen die Geel-Zwart voor € 50,- per jaar een warm hart toedraagt.
Reeds 72 leden zijn u voor gegaan en steunen daarmee Geel-Zwart op een financiële manier. De leden van de Club van 75 bepalen, via een jaarlijkse ledenvergadering, waar de contributie aan besteed mag worden. Daar zijn al veel goede initiatieven uit voort gekomen variërend van een tafelvoetbalspel, jeugdtrainers, ballen, trainingsmaterialen, bijdragen in de accommodatie en kleding etc. etc. Wordt lid, steun Geel-Zwart en stuur een mailtje naar clubvan75@outlook.com, of meld je aan bij een van de bestuursleden.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info