Gebruik Wandelnetwerk Noord-Holland neemt sterk toe

Ommetjes dicht bij huis, met laarzen aan het boerenland op, of een stevige boswandeling, wandelaars weten de wandelpaden in Noord-Holland goed te vinden. De telgegevens van het Wandelnetwerk Noord-Holland over 2017 tonen een sterke stijging van het aantal wandelaars in de provincie.

De website van het wandelnetwerk laat een verdubbeling zien in het aantal bezoekers ten opzichte van 2016. De site trok in 2017 gemiddeld ruim 13000 unieke bezoekers per maand. Het aantal wandelaars dat gebruik maakt van de app van het wandelnetwerk steeg van 7000 in 2016 naar 9500 in 2017. Deze toename wordt bevestigd door de tellers op de vier boerenlandpaden in Waterland, die een stijging van 28000 naar 42000 wandelaars laten zien. In 2018 zal het aantal wandelaars  ook worden gemeten op verschillende andere wandelpaden in de provincie, met behulp van tellers langs de route. Gedeputeerde Economie en Recreatie & Toerisme van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Door betere bewegwijzering en promotie wordt het steeds makkelijker om de diverse landschappen van onze mooie provincie te verkennen.  Dat is goed voor de wandelaars en voor onze regionale economie. ”

Bekijk Infographic Wandelnetwerk

Tweeduizend kilometer wandelen

Het wandelnetwerk beslaat op dit moment meer dan tweeduizend kilometer aan routes, met een grote diversiteit aan ommetjes. De uitbreiding van het netwerk naar de Kop van Noord-Holland in 2017, leverde vijfhonderd extra kilometers bewegwijzerde paden op. De ambitie is om het netwerk in 2018 verder uit te breiden naar de Gooi – en Vechtstreek, Diemen en Westfriesland. Tot 2021 kan het knooppuntennetwerk met nog circa tweeduizend kilometer groeien, als ook de regio’s Amstelland, Zuid-Kennemerland en Texel van wandelnetwerk worden voorzien.

 

Wandelnetwerk-Noord-Holland

Via de website en app van het Wandelnetwerk Noord-Holland kunnen wandelaars zelf een route samenstellen of kiezen uit bestaande routes. Het netwerk is een initiatief van samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders. De aanleg is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. Kijk op www.wandelnetwerknoordholland.nl voor meer informatie en routes.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info