Gedichtenwedstrijd voor leerlingen uit gemeente Schagen

De Week van Respect vindt plaats van 7 tot en met 13 november. De week vraagt aandacht voor een respectvolle samenleving. Gemeente Schagen organiseert dit jaar onder meer een gedichtenwedstrijd, speciaal voor leerlingen uit gemeente Schagen. Die wedstrijd is nu al!

Iedere leerling die in gemeente Schagen naar school gaat of in gemeente Schagen woont, mag meedoen aan deze gedichtenwedstrijd. Het gedicht over respect mag kort of lang zijn, de vorm is vrij. Alle ingestuurde gedichten worden bekeken. Uit de inzendingen wordt een aantal winnaars gekozen. Deze trotse winnaars ontvangen elk twee filmbonnen. 

Hoe kunnen leerlingen meedoen?

 1. Maak een mooi gedicht. Je bent vrij hoe je dit doet, zolang het maar betrekking heeft op de Week van Respect. Je kan bijvoorbeeld een gedichtje schrijven over wat respect voor jou betekent of voor de samenleving. Het mag ook gaan over inclusiviteit, acceptatie, over jezelf mogen zijn en positiviteit. Of iets anders dat je zelf kan bedenken. Kortom: je bent heel vrij in je onderwerp. 
 2. Je kan tot en met vrijdag 14 oktober 2022 je gedicht insturen naar weekvanrespect@schagen.nl. Stuur je je gedicht na 14 oktober in? Dan doet jouw inzending helaas niet meer mee.
 3. Zorg dat onderaan je gedicht de volgende dingen zijn vermeld:
  1. je voor- en achternaam;
  2. je klas en de naam van je school;
  3. een e-mailadres waarop je bent te bereiken (dit mag ook een e-mailadres van de school of juf/meester/docent zijn. Zolang de gemeente je via deze weg maar kan contacten).
 4. Het gedicht wordt beoordeeld op inhoud en niet op spelling of eventuele grammaticale fouten.
 5. Na 14 oktober worden alle gedichten zorgvuldig bekeken. De prijsuitreiking is op maandag 7 november. Nadere informatie volgt hier nog over. 


Gedichtenwedstrijd idee van leerling

De wedstrijd is een idee van Rosalie Groenia, zelf leerling op een school in gemeente Schagen. Wethouder Cor Quint juicht dit idee toe: “We doen graag mee met de Week van Respect. Respect is belangrijk in de samenleving, omdat het zorgt voor een veilige omgeving voor iedereen. Bijvoorbeeld in de klas of op de sportclub. Ook voor de hele samenleving is respect belangrijk, omdat met respect mensen meer en beter voor elkaar openstaan en elkaar respecteren zoals zij zijn. Het idee van Rosalie ondersteunen we daarom van harte. We zien graag alle prachtige gedichten tegemoet!


Respectboxen en gastlessen

Naast de gedichtenwedstrijd kan iedere school en sportvereniging zoals gebruikelijk een aanvraag doen voor respectboxen. In de boxen zit veelzijdig lesmateriaal en activiteiten om in de klas of bij de vereniging te gebruiken. Ook kunnen scholen en sportverenigingen een gastspreker langs laten komen. Kijk voor meer informatie op: www.weekvanrespect.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info