Geel-Zwart E2 viert zaalkampioenschap

De zaalvoetbaltalenten van Geel-Zwart E2 zijn afgelopen zaterdag kampioen in de zaal geworden. Een verslag van coach Jan de Vries.

Het begon allemaal 11 januari. Eerste wedstrijden in de Spartahal tegen Schagen. Duidelijk nog niet gewend aan snelheid in de zaal en het spelen met een plofbal maakte het spannende wedstrijden. De eerste wedstrijd werd in de laatste seconden beslist met 2-1 en de tweede wedstrijd keken we lang tegen een 0-1 achterstand aan om in de slotfase toch duidelijk te laten zien dat er met dit team niet te spotten valt. 3-1. De tweede opponent kwam uit Schagerbrug. In de prachtig verbouwde sporthal begonnen we later omdat Vesdo nog niet klaar was, aangezien de tijd doorliep, bleef er een speeltijd van 14 minuten over. Of het daardoor kwam of door gebrek aan scherpte in de afronding of door veters die los gingen, de eerste twee verliespunten waren wel een feit 1-1.
De tweede wedstrijd waren we helemaal los een tikte ze helemaal van de mat 4-0. De derde werd Jong Holland uit Alkmaar. Tot nu toe zonder puntverlies koploper. Het werden twee geweldige wedstrijden op een hoog niveau. Duidelijk een gelijkwaardige tegenstander met als resultaat een terecht gelijkspel in de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd maakte Geel-Zwart het verschil na enkele knappe acties: 2-1. Gevolg was dat we nu een voorsprong hadden van 1 punt in het klassement. 1 februari tegen VIOS-W (Peter van Duin). Deze zeer grote jongens waren niet opgewassen tegen het goede en veelvuldige samenspel van onze helden. Twee ruime overwinningen als gevolg. De laatste groepswedstrijd ging tegen SRC (Bakker en Koster). Het daar vertoonde spel was geniaal. Met maar liefst twee keer 6-0 werd dit team huiswaarts gestuurd terwijl ze, tot dan toe, op de derde plaats stonden. Aangezien Jong Holland ook alles bleef winnen, stond voor 15 februari de kraker dus deze twee topteams op het programma.
Deze finale werd gelijktijdig gespeeld met de finale van de 1500 m heren. Poetin nog wel gevraagd het schaatsen te verplaatsen… Maar helaas. De eerste wedstrijd was meteen op het scherpst van de snede. Twee felle teams die af en toe op of over het randje gingen met slidings en dergelijke. Hier bleek maar weer uit hoe blij Geel-Zwart mag zijn met de goede scheidsrechters die bij ons in de Multitreffer fluiten. Geel-Zwart kwam op 1-0 na goed doorzetten maar vlak daarna werd het alweer 1-1. Beide teams kregen hierna nog mogelijkheden voor een winnende treffer maar de finale zou beslist moeten worden in de allerlaatste wedstrijd. Daar kwam Geel-Zwart onder grote druk te staan van Jong Holland. Geel-Zwart had ook mogelijkheden maar Jong Holland de beste kansen. Met geweldige inzet, strijd, samenspel en vooral de wil om niet te verliezen wisten onze leeuwen de wedstrijd op 0-0 te houden. Dus met 1 punt verschil het kampioenschap naar zich toe getrokken!! Een geweldig ontlading was het gevolg. Medaille namens de SZVV en champagne en snoep namens hoofdsponsor Garagebedrijf Anno de Wit. Daarna wachtte er nog een verassing: een prachtig spanboek namens Muller Belettering. Tot slot nog even in onze eigen sporthal  een patatje gegeten. Nick, Tolga, Luuk, Isa, Thijs, Jens, Liam en Stijn: Wij hebben weer genoten van jullie geweldige spel maar ook van jullie inzet, discipline en spelplezier. Niet alleen een voorbeeld voor de club, maar ook een parel van de club!

Groeten Levent en Jan

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info