Geel Zwart handbalsters winnen derby van Schagen

De handbalvrouwen van Geel Zwart hebben de uitwedstrijd in de hoofdklasse bij Schagen gewonnen, 17-25. Een verslag van Geel-Zwart op de site van HandbalVandaag:

‘Na de winst op US 1 in eigen hal en een weekje rust, waarin een heleboel speelsters op wintersport waren gegaan, mochten we op zaterdag 13 februari tegen Schagen 1 spelen. De wedstrijd in november in eigen huis werd ruim gewonnen 37-14. Het doel voor deze wedstrijd; punten pakken en vooral ongeschonden uit de strijd komen. De wedstrijd begon met een doelpunt van Schagen, maar daarna namen wij het initiatief. Binnen tien minuten spelen stond het al 9-3 voor ons. Er werd veel op snelheid gespeeld en daaruit gescoord. Daarna stokte het scoreverloop lange tijd. Het schortte aan de afronding. De kansen waren er wel, maar het balletje belande vaker op de keepster in plaats van in het net. Toch konden we voor rust nog 5 keer scoren, waardoor we met 8-14 voorsprong de rust in gingen.

De tweede helft moest het gas erop. We zouden prima in staat moeten zijn de score veel hoger te laten uitvallen. Deze helft was een kopie van de eerste. Een snel begin met veel scores, eindigde in een stroperig spelletje. Te weinig balsnelheid, technische fouten en open kansen die er niet in gingen. Zonde, want de uitslag had met tien doelpunten verschil meer kunnen eindigen. Wel hebben we twee punten en zijn we ongeschonden uit de strijd gekomen en dat is eigenlijk het belangrijkste! Komende week komt Tornado 1 naar de Multitreffer. We spelen om 13.00 uur. De uitwedstrijd was zeer spannend en eindigde in een 21-22 eindstand. We gaan ervoor om het deze keer niet zo spannend te laten worden. Dus we gaan er vol voor en hopen op veel publiek.’