Geel Zwart maatje te groot voor nieuwkomer Navique/SVBO

Een verslag van Bianca Prinse

Op zondagmiddag begon dan ook eindelijk ons seizoen. Door een goede voorbereiding waren we er klaar voor! Met een aantal nieuwe gezichten, de steun van onze pupil van de week Pleun en weer een volle multitreffer werd er om 13 uur afgefloten voor de wedstrijd.

We begonnen zeer sterk aan het duel en namen daardoor aan de leiding. Na een aantal minuten stonden we al 4-1 voor – dit betekent natuurlijk helemaal niets in het handbal, maar het is ieder geval een goed begin.

De verdediging stond als een huis en het bal was vaak in het doel van SVBO te vinden. Onze tegenstander had duidelijk moeite met het snelle spel en kon ons niet bijbenen. Het mooie en snelle combinatiespel leidde tot een onverwachte, maar zeer terechte tussenstand: 19-5.

Met zo’n tussenstand is er in de rust natuurlijk niet echt een reden tot klagen. Maar vijf tegen doelpunten is uitzonderlijk in een duel in de tweede divisie en bijna twintig keer het net vinden is ook bijna perfect. De opdracht was dan ook dit spel volhouden en met elkaar blijven spelen en genieten.

Nadat de scheidsrechters hadden afgefloten voor de tweede helft, pakten we ons spel weer op waar we geëindigd waren. We lieten weer mooie combinaties zien en het publiek was aan het genieten. Snelle tegenaanvallen, goed uitgespeelde combinaties, maar ook sublieme individuele acties zorgden ervoor dat wij onze voorsprong konden uitbouwen.

Halverwege de tweede helft stond er een stand van 29-10 op het scorebord. Hierdoor kregen onze nieuwkomers wat extra speeltijd. Onze jeugdspelers Maaike en Anouk maakten hun debuut in de tweede divisie die een luid applaus ontvingen van het publiek. Mooi om elke wedstrijd toch weer zeker te zijn van hun steun.

Het leidinggevende duo floot na 60 minuten af met een prachtige eindstand op het bord: 36-15. Een betere start van de competitie hadden wij niet durven dromen, maar wij wisten natuurlijk stiekem wel wat wij in huis hebben.

Volgende week spelen wij onze eerste verre uitwedstrijd van het seizoen – wijhe’92 is onze tegenstander. Heeft u nog zin en tijd over zaterdagavond? Wij vertrekken om half 5 richting Wijhe. We hebben nog plaatsten over in de bus! Aanmelden kan bij Dionne Schilder (dionneschilder@quicknet.nl of 0627515077).