Geel Zwart vloert koploper Havas

Geel Zwart heeft thuis de lijstaanvoerder van de hoofdklasse Havas weten te verslaan: 31-26. Een verslag op de site van HandbalVandaag. ‘De ongeslagen koploper van de competitie kwam naar de Multitreffer. Voor Geel Zwart een mooie uitdaging om te winnen van een sterke ploeg.’

‘In de eerste minuten wist Havas als eerst te scoren, waarna Geel Zwart in achtervolging ging. De stand ging gelijk op (3-3). Hierna wist Geel Zwart een gaatje te slaan door goede, snelle aanvallen en door goed keeperswerk van Sarah Wiggers (7-4). Toch wist Havas bij te blijven en kwam elke keer terug tot twee punten verschil (12-10). Geel Zwart wist voor rust nog twee maal te scoren waardoor de marge opliep tot vier punten in de rust (14-10).’

Linkerhoek
‘Dit verschil van vier punten kon in de tweede helft worden vast gehouden (20-16). Dit kon zelfs uitgebouwd worden tot een verschil van zes (25-19). Hierna had Geel Zwart een mindere fase waarin niet gescoord werd en er onder andere via de linkerhoek gescoord kon worden door Havas (25-22). De gasten kwamen heel dichtbij om er een spannende wedstrijd van te maken met nog tien minuten te spelen. Gelukkig wist Geel Zwart via snelheid, de tweede fase en mooie combinatie ook het net van Havas weer te vinden (29-24). De spanning nam weer af en beide teams wisten hierna nog tweemaal te scoren. De eindstand: 31-26.’