Geel Zwart wint wedstrijd op inzet

Geel Zwart heeft thuis van Fiqas/Aalsmeer 2 met 23-19 gewonnen. Een verslag van Geel Zwart op de site van HandbalVandaag: ‘Opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Aalsmeer. Een team wat nieuw in de competitie is gekomen en waar Geel zwart nog niet eerder tegen heeft gespeeld.’

‘Voorafgaand de wedstrijd was er een lek ontstaan in het plafond van de sporthal, waar water uit druppelde op het speelveld. Piet en Pieter hadden goed teamwerk geleverd en met een zeer creatieve oplossing kon de wedstrijd toch gespeeld worden. Bedankt mannen! In de eerste helft had Geel Zwart een flitsende start wat een 2-0 voorsprong opleverde. Geel Zwart kon in de eerste 5 minuten veel op snelheid spelen waardoor er break-outs gelopen werd. Helaas werden ongeveer vijf open kansen gemist en aan de andere kant kon Aalsmeer het netje wel vinden. De stand ging van 3-1 naar 4-5. Gelukkig kon Geel Zwart weer grip op het spel krijgen en de stand weer draaien naar een voorsprong van 9-5. Een moeizame eerste helft waarbij de beleving in het spel gemist werd resulteerde in een ruststand van 11-8.’

Tam
‘Uit de rust had Geel Zwart als doel sterk te beginnen aan de tweede helft en de beleving in het spel terug te krijgen. Het spel van Geel Zwart was helaas tam en niet scherp. Geel Zwart miste kansen, verdedigde matig en de aanvallen liepen niet lekker door het harde verdedigen van Aalsmeer. Doordat Aalsmeer wel de kansen pakte om te scoren kwam de stand gelijk tot 16-16. De meiden van Geel Zwart zagen dat er nog 10 minuten te spelen was en wisten dat er echt iets moest veranderen om de wedstrijd te winnen. Een verandering in de verdediging gaf de meiden hoop. Aalsmeer had meer moeite gekregen met de dekking en kwam minder aan scoren. Door het vertrouwen in elkaar kwam er toch nog beleving in de wedstrijd en verliepen de aanvallen beter. Er kon weer gescoord worden. De meiden bleven knokken en hierdoor kwam er een eindstand van 23-19. Het was een moeizame wedstrijd voor Geel Zwart, maar gelukkig zijn de punten in eigen huis gebleven.’