Geen leges voor geannuleerde evenementen en activiteiten

Organisaties krijgen hun leges terug als zij hun evenement of activiteit hebben moeten stop zetten door de maatregelen van de Rijksoverheid voor het coronavirus. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen besloten.

Joke Kruit, wethouder Financiën en Cultuur: “Wij merken dat veel organisaties hun evenement door het coronavirus hebben moeten annuleren. Dat betekent voor hen minder inkomsten, terwijl zij al de nodige uitgaven hebben gemaakt. Geld dat zij goed kunnen gebruiken om ná deze situatie weer evenementen te kunnen organiseren. Wij vinden het belangrijk dat de organisaties in onze gemeente niet onnodig getroffen worden. Daarom hoeven zij geen leges te betalen voor hun aangevraagde vergunning. Op die manier willen wij hen een financieel steuntje in de rug geven.”

Organisaties die al aan de gemeente hebben doorgegeven dat hun evenement niet doorgaat vanwege het coronavirus, krijgen automatisch de betaalde leges terug gestort op hun bankrekeningnummer. Organisaties die nog niet hebben laten weten dat hun evenement niet kan doorgaan, kunnen dit doorgeven via www.schagen.nl/legesterugvragen.

Aanvraag voor vergunning nog niet afgerond?
Organisaties die hun evenement moeten annuleren en waarvan de aanvraag voor de vergunning nog niet is afgerond, hoeven ook geen leges te betalen. De gemeente vraagt ook deze organisaties hun annulering door te geven via www.schagen.nl/legesterugvragen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info