Gelijkspel voor handbalsters Geel Zwart

Het duel tussen SEW 3 en Geel Zwart in de hoofdklasse voor vrouwen is geeindigd in 33-33. Een verslag van de ploeg op de site van HandbalVandaag.

‘Dames 1 speelt in een spannende wedstrijd gelijk tegen SEW 3 (33-33). Winnen en verliezen ligt soms erg dichtbij elkaar. Zo ook deze wedstrijd. Winnen we vorige week knap met 1 punt verschil van Berdos, kunnen we de week erop het verschil net niet maken. Niks om ons voor te schamen overigens. Nog nooit is het gebeurd dat we in een seizoen niet een keer verloren van Berdos of SEW. We zijn als team dit jaar dus weer gegroeid is en dat vind ik een groot compliment waard!
Lange tijd zag het er in de eerste helft niet naar uit dat Geel Zwart iets in te brengen had in deze wedstrijd. De geroutineerde oud-eredivisiespelers van SEW namen in de eerste helft al snel een voorsprong. Wij moesten even wennen aan hars op de bal en stonden in de verdediging nog niet scherp genoeg. Onze fouten werden genadeloos afgestraft door SEW. Na zo’n twintig minuten spelen stond het al 17-10. Maar daarna herpakten we ons knap en deden we de SEW’ers pijn op de zwakke plek; de snelle omschakeling. Binnen no time kwamen we dichterbij. Mooie aanvallen volgden en verdedigend stond het als een huis. Dit resulteerde in een knappe ruststand van 18-15.

De tweede helft werd op dezelfde voet verder gegaan. Het werd al snel gelijk en daarna was het stuivertje wisselen. Via twee punten voorsprong voor ons, werd het weer gelijk en daarna nam SEW twee punten voorsprong. Er werd geknokt voor iedere bal. Prachtig om te zien. Wat uiteindelijk ervoor zorgde dat we weer gelijk maakten en daarna zelfs drie doelpunten voorsprong namen (30-33). Het enige wat we hoefden te doen was het spelletje uitspelen met nog zo’n 2,5 minuut op de klok. Helaas maakten we slordige fouten (balverlies, aanvallende fouten) en SEW maakte hier handig gebruik van. De laatste tien seconden maakten ze de gelijkmaker (33-33).
Onnodig een punt verloren kun je zeggen. In die cruciale laatste minuten missen we een stukje ervarenheid tegenover het geroutineerde SEW. Maar ik kan ook zeggen dat het een hele goede wedstrijd was. We hebben veel mooie dingen laten zien en keihard geknokt. Net als de wedstrijd tegen Berdos komen we achter, ditmaal zelfs 7 punten, en je dan toch terug weten te knokken in een wedstrijd is erg knap! Belangrijk om dat vast te houden en niet de teleurstelling de overhand te laten nemen. Balen van het verloren punt mag, maar zet de fouten om in leerpunten. Dan komt het wel goed!
Aankomende weekend hebben we vrij. De week erop wordt US 1 in de Multitreffer verwacht (13.00 uur). Met hen hebben we nog een appeltje te schillen. In Amsterdam werden de eerste twee punten van het seizoen onnodig verloren. Graag tot ziens op 31 januari!’