Geluidscontrole: gehoorschade voorkomen

Tijdens evenementen en binnenkort ook in uitgaansgelegenheden controleert gemeente Schagen of de organisatie zich aan de geluidsnormen houdt. Dit om bezoekers tegen gehoorschade te beschermen.

Vrijwel iedereen kent wel het verschijnsel dat je oren suizen als je langdurig te harde muziek hebt gehoord. Sommige bezoekers van een evenement doen tevoren al watjes in hun oren. Om die arme oren een beetje te beschermen. Gemeente Schagen probeert ook gehoorschade bij bezoekers te voorkomen en controleert daarom bij evenementen. Ook vragen we organisatoren om oordoppen beschikbaar te stellen.

Om te bepalen of het geluid voldoet aan de normen, hanteren we de GGD normen. Dit houdt in dat maximaal 103 db (A) mag worden geproduceerd. Inmiddels heeft gemeente Schagen drie evenementen gecontroleerd. Daar bleek het geluid in orde. We gaan door met de controles en breiden dit uit naar de horeca. Dit houdt in dat we binnenkort niet alleen controleren bij evenementen, maar ook in uitgaansgelegenheden in de gehele gemeente Schagen.

 

 

Nadere informatie staat in de brochure van de Veiligheidsregio over het beperken van gehoorschade bij jongeren. Klik HIER om deze te openen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info