Gemeente koopt Tekstkarren

Gemeente Schagen heeft twee ‘tekstkarren’ aangeschaft. Ze zijn mobiel en geven korte informatieve teksten. De karren worden gebruikt om bijvoorbeeld ter plaatse verkeersinformatie te geven.

Als de inwoners op locatie actuele informatie kunnen lezen, helpt dat om hen niet voor verrassingen te laten staan. De informatie kan van alles betreffen. Het is vaak een preventieve boodschap, bijvoorbeeld over de verkeerssituatie op marktdag. Ook wordt de tekstkar ingezet als er in een wijk meerdere keren is ingebroken. Voorheen kregen de wijkbewoners een brief hierover. De mensen die net om de wijk heen woonden, kregen dan geen brief terwijl ook zij nut hebben van zulke informatie. Met de tekstkarren is het bereik groter en het bespaart administratieve (verzend) kosten.

De teksten kunnen ook gaan over een Schagens evenement op die dag of enkele dagen ervoor. Of bij calamiteiten. Het zijn altijd relevante korte teksten die informeren, waarschuwen of wijzen op verkeerssituaties.

Kortom; de tekstkarren kunnen voor enorm veel doeleinden worden gebruikt om de inwoners van Schagen te voorzien van actuele en relevante informatie.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info