Gemeente lanceert tool om zonnepanelen te checken

De zomer is net van start gegaan en dat betekent dat er volop geprofiteerd kan worden van zonne-energie. Heeft u er ooit over nagedacht om minder afhankelijk te worden van de grote energiemaatschappijen door uw eigen energie op te wekken? De gemeente helpt en adviseert bij het beoordelen of het plaatsen van zonnepanelen een interessante en rendabele maatregel is voor uw woonsituatie.

“Het opwekken van uw eigen schone energie is niet alleen belangrijk voor ons milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. Met een persoonlijk advies van Duurzaam Bouwloket wordt voor u inzichtelijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat de kosten zijn als u zonnepanelen aanschaft en wat u kunt besparen op uw energierekening. Een goed begin voor een schoner Schagen, aldus Sigge van der Veek, wethouder milieu en duurzaamheid.“

Zonnepanelen check
Doe de check op de website van het Duurzaam Bouwloket; www.duurzaambouwloket.nl/zonnepanelen. Hier kunt u een informatieverzoek achterlaten, waarna u door een onafhankelijk adviseur geheel gratis wordt geholpen. Kom er achter of uw dak geschikt is en ontvang praktische informatie over de werking en het rendement van zonnepanelen. Het Duurzaam Bouwloket helpt u ook bij het zoeken naar een betrouwbaar gecertificeerd bedrijf en het beoordelen van offertes.

Btw-teruggave zonnepanelen
Het plaatsen van zonnepanelen is extra interessant omdat u de BTW op aanschaf en installatie terug kan vragen van de Belastingdienst. Via het Duurzaam Bouwloket kunt u een stappenplan ontvangen waarin precies staat beschreven hoe u dit kan doen.

Gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Duurzaam Bouwloket is het digitaal energieloket waar u terecht kunt voor alle vragen over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van de woning. Neem een kijkje op de website en ontdek de mogelijkheden. Heeft u vragen? Neem dan contact op door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info