Gemeente Schagen begint met online verlengen rijbewijs

Met ingang van 1 mei 2022 is het in de gemeente Schagen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen, via de website van de RDW. Inwoners kunnen hun rijbewijs al na twee werkdagen, op afspraak, ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

 

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een goedgekeurde pasfoto nodig. Die pasfoto moet zijn gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

 

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan men met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kan de aanvrager het rijbewijs, op afspraak, ophalen op het gemeentehuis

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info