Gemeente Schagen publiceert raadsinfo als open data

Gemeente Schagen doet mee aan het project Open Raadsinformatie. Net als ruim honderd andere gemeenten in Nederland stelt de gemeente haar raadsinformatie beschikbaar als open data.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Het is belangrijk dat inwoners, ondernemers, journalisten en wie dat maar wil eenvoudig kan nagaan wat er speelt rondom een bepaald thema. Door onze raadsinformatie als open data beschikbaar te stellen kan de informatie snel gevonden worden. Ook is het nu gemakkelijk herbruikbaar voor app-bouwers, websites, media en andere partijen die de informatie willen gebruiken en publiceren. Dit helpt onze lokale democratie te versterken.” De open data zijn te vinden op http://zoek.openraadsinformatie.nl

App WaarOverheid

Open Raadinformatie is het project waarmee gemeenten alle documenten van de gemeenteraad – besluiten, agenda’s, moties, amendementen en beleidsstukken –  eenvoudig en collectief toegankelijk maken. Deze data is daarmee geschikt voor toepassingen zoals apps. De eerste app die hier gebruik van maakt, is WaarOverheid van Qollap. Deze app is op 22 februari gelanceerd. Met deze app kunnen inwoners zien wat er speelt in hun buurt of in een heel andere buurt. Alles over de app is te vinden op waaroverheid.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info