Gemeente Schagen sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Op 19 maart 2020 tekende burgemeester Marjan van Kampen de samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem, kortweg M. M.  Zo ontvangt de gemeente Schagen anonieme meldingen. “We willen dat onze inwoners en ondernemers op allerlei manieren misstanden kunnen melden. Soms durven mensen criminele zaken niet te melden uit angst voor wraak of omdat het om een bekende gaat. Het is belangrijk dat mensen weten dat ze nu anoniem criminaliteit kunnen melden” aldus burgemeester Marjan van Kampen.

Meld Misdaad Anoniem is een meldpunt, waar inwoners en ondernemers anoniem melding kunnen maken van zaken waarvan zij vermoeden dat er criminele of kwade intenties in het spel zijn. Denk bijvoorbeeld aan geweld, drugshandel, diefstal tot radicalisering, fraude en milieucriminaliteit. Wanneer de melding wordt opgenomen wordt deze doorgestuurd naar de gemeente, de politie en andere opsporingsdiensten. De melding wordt alleen doorgestuurd als deze bruikbaar is en de anonimiteit van de melder kan worden gewaarborgd.

Wie het vermoeden heeft dat iets niet in de haak is, kan dat zoals gebruikelijk melden bij de politie of de gemeente. Wie anoniem wil blijven kan gebruikmaken van het anoniem melden via M. M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Online melden is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info