Gemeentehuis Schagerbrug verkocht

Het voormalige gemeentehuis in Schagerbrug is verkocht. Uit de gegadigden is op 14 februari stichting Beleven in Leven gekozen als koper. Het college van burgemeester en wethouders heeft de stichting gekozen omdat zij de hoogste prijs heeft geboden en voldoet aan alle gunningscriteria.

De verkoopprocedure is gestart in december en vond plaats door middel van inschrijving. In de verkoopprocedure waren drie gunningscriteria opgenomen: een maatschappelijke zorgpartij, aankoop van het gehele terrein (gemeentehuis plus werf) en het hoogste bod. De koper voldoet aan deze criteria.

Stichting Beleven in Leven, is een zorgverlener, die zich richt op ouderen met dementie. De initiatiefnemer van de stichting is Willem Plazier. Hij is ervan overtuigd dat kleinschalig wonen in een weidse, groene en rustige omgeving met de juiste begeleiding ervoor zorgt dat mensen gelukkig ouder worden. Beleven in Leven geeft aan dat zij een visie heeft op wonen en leven met dementie die afwijkt van de huidige concepten. Sleutelwoorden zijn; openheid, geen uniformen, wandelpaden, moestuin en voorzieningen zoals een pedicure en een winkeltje. Dat kan allemaal in Schagerbrug!
Om deze ontwikkeling zo goed mogelijk neer te zetten, gaat Stichting Beleven in Leven graag in gesprek met de dorpsraad, de plaatselijke toneelvereniging en de directe buren, waaronder het Zijper Museum en de bewoners van Hollands Hoen. Beleven in Leven wil de inwoners van Schagerbrug gaan betrekken bij het project, geen gesloten instelling maar de nodige bedrijvigheid in het centrum van het gebouw. Echt vrij kunnen leven met de geest van toen in het lichaam van nu.

Wethouders Ben Blonk en Jelle Beemsterboer zijn enthousiast over de komst van stichting Beleven in Leven naar het voormalige gemeentehuis Zijpe. “Het is natuurlijk goed dat er een mooie maatschappelijke bestemming in het pand komt. Voor Schagerbrug zijn wij blij dat het pand na lange tijd weer gebruikt gaat worden, dat ouderen met dementie straks dichterbij kunnen blijven wonen en de werkgelegenheid van een zorginstelling is ook een pré.”

De koopovereenkomst is op 22 februari door partijen getekend.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info