Gemeentelijk monument voortaan herkenbaar aan muurschildje

Maandagmiddag 12 maart om 15.00 uur plaatst wethouder Jelle Beemsterboer een embleem op de buitenmuur van de Loet 2-4 in Schagen. Dit pand is een gemeentelijk monument. De trotse bewoonster, mevrouw Annette Pronk-Tesselaar, is dit initiatief gestart.

Ook andere eigenaren/bewoners van een gemeentelijk monument kunnen zich melden. Met dit herkenbaar symbool aan de muur ziet elke bezoeker dat hier sprake is van een monument.

Schagen is niet uniek in het hebben van schildjes op gemeentelijke monumenten.  Andere plaatsen in Nederland hebben dit al langer. Mevrouw Pronk zag dit symbool in het plaatsje Doesburg. Het embleem is 15 centimeter hoog en 9 centimeter breed. Wit met een rode driehoek. Een subtiel symbool voor iets waar de mensen trots op mogen zijn. Het symbool is ook leuk voor de bezoekers die door Schagen wandelen en de stadswandeling volgen.

Er zijn overigens ook muurschildjes voor rijksmonumenten. Eigenaren kunnen zich melden bij de gemeente als zij ook een schildje wensen. Als zij bellen graag vragen naar monumentenbeheer. Mailen kan naar postbus8@schagen.nl t.a.v. Linda Rinkel.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info