Gemeentelijke aanslagen verstuurd

Inwoners en bedrijven van de gemeente Schagen ontvangen op 26 februari 2021 de aanslag gemeentelijke heffingen, inclusief de WOZ-waarde van hun pand.

Net als vorig jaar stuurt de gemeente de aanslagen ook digitaal, via de Berichtenbox van MijnOverheid. Uiteraard geldt dit alleen voor degenen die zich hebben aangemeld bij MijnOverheid. Van de ongeveer 25.000 aanslagen verstuurt de gemeente er al ruim 9.700 digitaal uit. De rest gaat per post. Het aanmelden voor aanslagen en andere digitale overheidszaken kan veilig bij MijnOverheid, www.mijnoverheid.nl.

Bezwaar of vraag? Neem contact op met de gemeente
De gemeente vraagt inwoners en ondernemers met de gemeente contact op te nemen als zij een vraag of bezwaar hebben over hun aanslag. De gemeente kan vaak naar aanleiding van dit contact de aanslag of WOZ-waarde al in overleg aanpassen. Op deze manier is het niet noodzakelijk om het formele traject van bezwaar maken te starten.

Hoge kosten door externe bureaus
Sommige inwoners kiezen onnodig voor een no-cure-no-pay bureau, dat namens hen bezwaar indient. Terwijl verlaging van de WOZ-waarde ook wel gebeurd zou zijn als de inwoner zélf contact had gezocht met de gemeente. In 2020 waren er 58 gevallen, waardoor de gemeente € 36.500,- aan proceskostenvergoedingen betaalde aan dit soort bureaus. Bel dus gerust eerst met de gemeente, via (0224) 210 400. In veel gevallen kan namelijk al snel samen gekeken worden naar een antwoord of oplossing.

Uitstel van betaling
Inwoners en ondernemers met financiële problemen door corona kunnen om uitstel van betaling vragen. Meer informatie voor ondernemers staat op de gemeentelijke website, www.schagen.nl/tozo

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info