Gemeentelijke aanslagen verzonden

Inwoners en bedrijven van de gemeente Schagen ontvangen op 29 februari 2020 de aanslag gemeentelijke heffingen, inclusief de WOZ-waarde van hun pand.

Net als vorig jaar stuurt de gemeente de aanslagen ook digitaal, via de Berichtenbox van MijnOverheid. Uiteraard geldt dit alleen voor degenen die zich hebben aangemeld bij MijnOverheid. Van de ongeveer 25.000 aanslagen verstuurt de gemeente er ruim 9.500 digitaal uit; de rest gaat per post. Het aantal digitale aanslagen groeit waarschijnlijk volgend jaar verder, omdat mensen zich alsnog gaan aanmelden bij MijnOverheid, www.mijnoverheid.nl.

 

Contact met gemeente opnemen

De gemeente vraagt inwoners en ondernemers met de gemeente contact op te nemen als zij een vraag of bezwaar hebben over hun aanslag. De gemeente kan vaak naar aanleiding van dit contact de aanslag of WOZ-waarde al in overleg aanpassen. Op deze manier is het niet noodzakelijk om het formele traject van bezwaar maken te starten.

 

Sommige inwoners kiezen onnodig voor een no-cure-no-pay bureau, dat namens hen bezwaar indient. Terwijl verlaging van de WOZ-waarde ook wel gebeurd zou zijn als de inwoner zélf contact had gezocht met de gemeente. In 2019 was dit in 43 gevallen zo. Daardoor moest de gemeente € 21.000,- aan proceskostenvergoedingen betalen aan dit soort bureaus. Gemeente Schagen vraagt inwoners en bedrijven daarom eerst met de gemeente te bellen als zij vragen of bezwaar hebben, via (0224) 210 400.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info