Gemeentelijke aanslagen verzonden

Inwoners en bedrijven van de gemeente Schagen ontvangen op 25 februari 2022 de aanslag gemeentelijke heffingen, inclusief de WOZ-waarde van hun pand.

Net als vorig jaar stuurt de gemeente de aanslagen ook digitaal, via de Berichtenbox van MijnOverheid. Uiteraard geldt dit alleen voor degenen die zich hebben aangemeld bij MijnOverheid. Van de ongeveer 25.600 aanslagen verstuurt de gemeente er al 10.500 digitaal. De rest gaat per post. Het aanmelden voor aanslagen en andere digitale overheidszaken kan veilig bij MijnOverheid, www.mijnoverheid.nl.

Bezwaar of vraag? Neem contact op met de gemeente
De gemeente vraagt inwoners en ondernemers met de gemeente contact op te nemen als zij een vraag of bezwaar hebben over hun aanslag. De gemeente kan vaak naar aanleiding van dit contact de aanslag of WOZ-waarde al in overleg aanpassen. Op deze manier is het niet noodzakelijk om het formele traject van bezwaar maken te starten.

Hoge kosten door externe bureaus
Sommige inwoners kiezen onnodig voor een no-cure-no-pay bureau, dat namens hen bezwaar indient. Terwijl verlaging van de WOZ-waarde ook wel gebeurd zou zijn als de inwoner zélf contact had gezocht met de gemeente. In 2021 waren er 78 gevallen, waardoor de gemeente € 43.000,- aan proceskostenvergoedingen betaalde aan dit soort bureaus.

Bel dus gerust eerst met de gemeente, via (0224) 210 400. In veel gevallen kan namelijk al snel samen gekeken worden naar een antwoord of oplossing. In 2021 hebben ongeveer 300 mensen zelf direct contact opgenomen met de gemeente. Bij ongeveer de helft was een nadere uitleg voldoende en in 145 gevallen is de WOZ-waarde aangepast.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info