Gemeenteraadsvergadering live te volgen

De gemeenteraad van Schagen vergadert online. Dit doet de raad zolang de corona maatregelen gelden en bijeenkomsten niet goed mogelijk zijn. De vergaderingen zijn net als anders live te volgen. Eerstvolgende vergaderingen zijn op 21 april (oordeelsvormende vergadering) en 12 mei (besluitvormende vergadering).

Iedereen kan dinsdagavond 21 april de gemeenteraad volgen via www.schagen.nl. In de rubriek Bestuur en Organisatie staat een rubriek: ‘Agenda en uitzending vergaderingen raad en oordeelsvormende vergaderingen’. Wie daarop klikt, komt bij de data van vergaderingen uit en kan op de bestemde dag klikken voor de live uitzending. Komende dinsdag is het een oordeelsvormende vergadering. Daarin worden wel standpunten besproken, maar nog geen beslissingen genomen.

De besluitvormende vergadering is op dinsdagavond 12 mei. Mocht de vergadering dan ook niet bij elkaar komen, gaat dit ook uitsluitend online. Ook deze vergadering is reeds op de website te vinden bij de agenda. Hoewel er dus geen publiek bij kan zijn, wil de gemeenteraad via de site dan toch de gehele vergadering dichtbij de inwoners brengen.

Niemand kan de vergadering in het echt bijwonen. Insprekers kunnen daarom niet naar de microfoon lopen. Maar er is wel gelegenheid tot inspreken. Ieder die wil inspreken, kan zich melden via het mailadres griffie@schagen.nl Dit kan tot uiterlijk een dag tevoren. Voor de vergadering van 21 april moet men zich dus op maandag 20 april gemeld hebben. Zie ook de informatie op www.schagen.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info