Gerard en Irene Schouten winnen sportverkiezing Geel-Zwart

Vader Gerard en dochter Irene Schouten hebben de sportverkiezing Geel-Zwart 2015 gewonnen. Het duo deed dit jaar mee aan de Tour du ALS en zamelde zo veel geld in. Een gedeelde tweede plaats was er voor doelman Mats Dekker en voorzitter van de jeugdcommissie Jan-Arie Strooper. Fotograaf André Sonderman was aanwezig en maakte mooie foto’s.

Dat de eerste prijs naar de familie Schouten ging was volledig terecht. In mei bedwongen zij de Mont Ventoux. Voordat de twee fietsend de kale berg gingen bedwingen, had Gerard de top al lopend bereikt. Het was voor Gerard niet de eerste keer dat hij meedeed aan Tour du ALS. Verder is hij al jarenlang voorzitter van de Dorpsraad ’t Zand. De familie Schouten kreeg de beker uitgereikt door de winnares van vorig jaar: Carla Nielsen-Vermeulen.

Ook werd er afscheid genomen van vier jeugdcommissieleden. Hans van Woesik werd benoemd tot erelid van de club. Hij nam dit jaar afscheid als wedstrijdsecretaris bij de jeugd. Hij vervulde die functie liefst twintig jaar. Carla Huiberts is lid van verdienste geworden en mooie worden waren er voor Jolanda Schilder en Cock Tas. Het kwartet kreeg verder een mooie bos bloemen en een welgemeend applaus van de aanwezigen.

De Nieuwjaarswedstrijd – een wedstrijd tussen huidige en oud-eerste elftalspelers – was vermakelijk en van niveau. Onder leiding van arbiter Kees ‘Tank’ de Wit eindigde het duel in 4-0 voor het team dat in het zwarte tenue speelde.
Voorzitter Marcel Noppen sprak iedereen na de Nieuwjaarswedstrijd toe in een volle kantine. Hij gaf hierin Hans van Ketel van de Sportadviesraad Schagen een compliment. Ook sprak hij over het jaar waarin de vereniging 85 jaar bestond.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info