Gerard Schouten stapt A.L.S. de wereld uit…

Gerard Schouten gaat vrijdag 30 mei tweemaal proberen de Mont Ventoux lopend te bedwingen. Een keer voor zijn collega Jan Scholtens en een keer voor onze dorpsgenoot Martin Dekker, bij wie in maart A.L.S. werd vastgesteld. Gerard Schouten wil met de actie Tour du ALS 2014 geld inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

In 2013 heeft de ploeg Margriet & Mannen een groot succes behaald door met een grote ploeg tenminste een keer de Mont Ventoux te beklimmen (op de fiets, hardlopend of wandelend) en daarnaast voor de Stichting ALS een groot geldbedrag bij elkaar te halen.
Gerard Schouten laat weten dat het logistiek en organisatorisch niet mogelijk was voor 2014 om het team weer op te tuigen. ,,Echter de ziekte A.L.S. is nog steeds zeer actueel. Begin 2014 werd bij een collega van mij A.L.S. geconstateerd en zeer recent hoorde ik van een tweede dorpsgenoot uit ’t Zand, Martin Dekker, bij wie de ziekte is gediagnostiseerd. Dat heeft mij doen

besluiten om voor deze twee nieuwe patiënten in 2014 twee keer de Mont Ventoux te gaan beklimmen onder het motto: Samen stappen wij ALS de wereld uit.”
Hij begint vrijdag 30 mei al vroeg aan de sportieve uitdaging. ,,In overleg met de organisatie mag ik als wandelaar om 05.30 uur vanuit Bedoin, met de eerste fietsgroep starten en een aantal uren later vanuit Sault voor de tweede keer om hoog wandelen.”
De voorbereiding is kort. Toch hoopt Gerard op veel steun uit ’t Zand, het dorp waarvoor hij zich op vele manieren inzet. Sowieso moet hij een startgeld van 1500 euro neerleggen om mee te kunnen doen. Hij zoekt dus sponsors. Al het geld (ook als het meer is) gaat naar het goede doel: onderzoek naar en behandeling van, deze tot nu toen ongeneeslijke ziekte. Er staan collectebussen bij De Spar, De Jonge Prins en Snackbar Smikkelhof of klik hier om het mooie initiatief van Gerard te steunen.

Gerard Schouten 2

FOTO AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info