Geslaagde en informatie bijeenkomst fondsenwerving

Jeen Bijma en Johan Brand van de stichting de Wering hebben vorige week donderdag uitleg gegeven hoe je als vereniging aan financiën kunt komen. In sporthal de Multitreffer werd de bijeenkomst voor fondsenwerving gehouden door de Dorpsraad. De belangstelling was groot en iedereen reageerde enthousiast.

Op dit moment krijgen de meeste verenigingen nog subsidie van de gemeente. In de toekomst zal dit wellicht geheel of gedeeltelijk komen te vervallen. Het is dan handig dat je als vereniging weet waar men op welke manier nog aan gelden kan komen. De belangrijkste dingen even op een rijtje.

Het indienen van een aanvraag:
– Informeer van tevoren naar de mogelijkheden van een fonds (kijk op internet naar de doelstelling van een fonds en doe een eventuele quickscan). Een quickscan is een handig hulpmiddel om te kijken of je in aanmerking komt voor een financiering. Hou rekening met het indienen van een aanvraag. Sommige fondsbesturen vergaderen slechts 1 x in de paar maanden.
– Wees eerlijk en compleet ( geef alle gewenste informatie)
– Een persoonlijke benadering kan helpen maar kost tijd.
– Kies de financieringsbronnen die passen bij uw organisatie/doelstelling of project.
– Belangrijk is dat men met de uitvoering wacht voordat de financiering helemaal rond is. Geld aanvragen wil niet zeggen dat men het krijgt. Tegenwoordig gebeuren de meeste aanvragen digitaal en dit betekent dat alle documentatie digitaal dient te worden aangeleverd.

Voor hulp bij het aanvragen van gelden kunt u contact opnemen bij j.bijma@stichtingdewering.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info