Geslaagde uitvoering Passion in de Polder

Was u zaterdag 12 maart niet in de kerk om te genieten van Passion in de Polder, dan heeft u iets gemist!! Na weken van voorbereiding en een rommelige generale repetitie was het zaterdagavond 12 maart heel spannend hoe de definitieve versie zou verlopen. De plankenkoorts zette alle deelnemers echter op scherp en de voorstelling ging fantastisch en het klonk allemaal prachtig.

Het koor samen met de kinderen die dit jaar hun eerste communie gaan doen, kwamen lopend de kerk binnen en gezamenlijk met de band werd het lied Hossana gezongen. Dat zette meteen al een goede sfeer neer. Vervolgens begon verteller Theo Kooijman aan het indrukwekkende verhaal van de laatste dagen van Jezus. Sommige passages werden door rolspelers voorgedragen. Waarbij op de achtergrond op een groot scherm foto’s waren te zien, waar die passages ook nog eens werden uitgebeeld. Jezus, vertolkt door Jasper Oudhuis uit Schagerbrug, was in zijn witte kledij en lange haren een imposante verschijning. Maar ook Lizzy Dekker en Sigrid Smit vertolkten hun rollen met verve. Sigrid zong solo, begeleid door Robert Smit, het aangrijpende Margherita (van Marco Borsato). Ook Lizzy had een solo en zong het zeer bekende en boeiende lied “Zeg me dat het niet zo is” (van Frank Boeijen). Ook nu begeleid door de prachtige gitaarklanken van Robert. Aan het einde zongen beiden nog het lied “Ga maar vast vooruit” (van Frederique Spigt). In totaal waren er negentien liederen, deels gezongen door het koor Appassionata onder leiding van Karel Kok en deels door “De Passionband”, waarbij het lied “Everything’s allright” opviel, omdat dit zeer mooi werd vertolkt door de zangers, Jennifer Terwel.
Nadat de uitvoering om klokslag 19.00 uur was begonnen werd deze om 20.25 uur afgesloten door gezamenlijk het lied “Kijk omhoog” (van Nick & Simon) te zingen. Dit was erg mooi en de tekst sluit helemaal aan op het eeuwenoude verhaal, maar is ook op de huidige tijd van toepassing. Het is eigenlijk wel bijzonder dat er zoveel Nederlandse liederen zijn die diepzinnige teksten hebben en het dagelijkse leven prachtig weergeven. Daardoor zijn ze goed te gebruiken voor een uitvoering van De Passion. Na afloop was er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje. Hiervan werd helaas maar in beperkte mate gebruik gemaakt, maar we hadden ook stevige concurrentie van het Jb Bregmantoernooi.

Zondagmiddag was dezelfde uitvoering ook te zien in Schagerbrug. Het kerkje zat behoorlijk vol en ook daar was het een prachtige vertolking van onze lokale versie van De Passion. Zowel in ’t Zand als in Schagerbrug waren leden van de filmclub Schagen aanwezig en door hen zal een DVD worden samengesteld van de uitvoering van de Passion in de Polder. Mocht u interesse hebben in deze DVD kunt u deze à 5 euro bestellen bij Gerard Schouten (0224-593230).

Met betrekking tot de techniek rond geluid en video konden we gelukkig weer een beroep doen op Jos Visser van V&B Sound en Vision uit Oudesluis. Ook Aannemingsbedrijf P. Dekker en zn leverde met hun steiger een bijdrage, waardoor we het beeldscherm op grote hoogte konden bevestigen. Tenslotte waren er een aantal plaatselijke sponsors die het financieel mogelijk maakte om deze voorstelling in het ’t Zand ook op te voeren. Passion in de Polder 2016 was een samenwerkingsverband van de Protestantse gemeente Zijpe en de RK parochie ’t Zand. Aan de reacties te horen is die samenwerking voor herhaling vatbaar. Dus misschien zien we u volgend jaar wel (weer) bij Passion in de Polder 2017.

FOTOGRAFIE: DIRK SMIT

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info