gewoon gewoon gewoon

Zó, onze thuis quarantaine zit erop.
Het was zoals gezegd te doen hoor, geen problemen alleen wat onpraktisch.
En terwijl we samen de hond uit laten spreek ik de legendarische woorden
(oké, ongetwijfeld zullen ze eerder uitgesproken zijn maar ze rolde er zonder moeite uit, dat is voor mij legendarisch)
“gewoon is pas gewoon als je merkt dat je niet gewoon gewoon kan doen”
Manlief viel even stil en knikte toen instemmend, inderdaad.

En door het vrijgeven van onze quarantainesituatie , welke veel meer mensen in onze omgeving hebben moeten door staan (en waarschijnlijk nog meer zullen komen).
hierdoor hoor je zo ontzettend veel situaties. Situaties in de verloop van het ziektebeeld:
Zo zijn er mensen die bloed doneren. Bloed wordt nu automatisch op Covid 19 gecheckt. De donoren kregen de vraag krijgen of zij erge last hebben gehad van de Corona? Maar serieus waar hadden zij geen idee dat zij besmet waren.
Er zijn mensen die er van overtuigd zijn besmet te zijn maar toch negatief testen.
En , en godzijdank kunnen wij dit alleen vanuit het nieuws, zijn er de mensen welke opgenomen moeten worden in het ziekenhuis en zelfs overlijden aan Covid 19.

Zelf ben ik er van overtuigd dat ik begin dit jaar al besmet ben geweest. Ik ben toen zeker 8 dagen zó ONT-ZET-TEND ziek geweest. Heb serieus 8 dagen vlak gelegen met enorme hoofdpijn en spierpijn. Had het gevoel dat de er een olifant continue met veel plezier boven op mijn borstkas was gaan zitten. Koppie thee drinken ofzo ik heb geen idee wat ie daar deed. En had zulke hoge koorts dat ik tv programma’s op tv voorbij zag komen terwijl het toestel uit stond. Nog altijd merk ik restanten van deze optater in mijn longen en uithoudingsvermogen.
Toen niet getest, was nog niet bekend in Nederland.

Maar testte ik daarom negatief laatst?
Manlief heeft er alles aan gedaan niet besmet te raken met een positieve test als resultaat.

Wat ik wil zeggen dat het allemaal zó ontzettend mistig en wazig is. Zo ongrijpbaar en niet begrijpelijk.
Zo ook de regels welke worden opgelegd.
Sommige zijn heel duidelijk. Sommige enorm vaag.
Maar omdat het verloop van Corona zo grillig is is mijn mening dat we deze richtlijnen , deze regels, deze verplichtingen en verboden als houvast moeten pakken, als anker aan vast moeten houden.  Omdat dat momenteel het enige is waar je je nu aan vast kan houden. Of het werkt of niet. Of je ze nu vind kloppen of niet.

Helaas maar ook logischerwijs zijn er zo veel verschillende meningen.
Verschillende meningen omdat iedereen andere ervaringen heeft.
Omdat iedereen andere waarden en normen heeft.
Omdat , GODZIJDANKOPMIJNBLOTEKNIEEN, niet iedereen hetzelfde is.
Maar dat bemoeilijkt wel de hele situatie.

Misschien kunnen we dan als enige allemaal respect tonen voor elkaars mening en instelling, hoe verschillend die ook is.
Scheelt alweer een hoop narigheid op straat, in de winkel en op social media.

Maar goed, dat is mijn mening hoor!

Ik heb de laatste dagen weer genoeg van me laten horen.
Knijp ik er nu weer even een tijdje tussen uit.
Blijf gezond allemaal en voor iedereen een

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info