Gezamenlijke inzet om verspreiding Corona te vertragen

Het openbare leven is tot stilstand gekomen. Er is zo min mogelijk sociaal verkeer, om de verspreiding van het Corona-virus te beperken. Burgemeester Marjan van Kampen geeft een woord van bemoediging. De gemeentelijke organisatie is beperkt bereikbaar. Bijeenkomsten, waaronder raadsvergaderingen, gaan niet door.

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus: scholen, horeca, sportclubs en coffeeshops zijn sinds zondag 15 maart 18.00 uur gesloten. De nieuwe maatregelen komen boven op die van vorige week donderdag. Alle maatregelen gelden tot en met 6 april.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Het coronavirus en alle maatregelen raken ons allemaal: leerlingen, onderwijzers, zorgpersoneel, ondernemers, inwoners. Het zijn vergaande maatregelen, waarvan ik besef dat dit veel van ons allemaal vraagt en zal vragen. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen besmet raken. Als we met z’n allen de verspreiding van het virus kunnen vertragen, verlicht dat de druk op de gezondheidszorg. Het is heel fijn om te zien dat inwoners en ondernemers elkaar willen helpen in deze bijzondere tijd en dat we samen de strijd aangaan tegen het coronavirus. Tenslotte wil ik jullie dit meegeven: zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. Eet goed, slaap voldoende, blijf fit en tel je zegeningen. Kijk naar elkaar om. Ook dit gaat over. Sterkte allemaal.”

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch
Als gemeente zijn en blijven wij digitaal via onze website en sociale media bereikbaar en ook telefonisch via (0224) 210 400. Onze dienstverlening, zoals het doen van aangifte en overlijden of andere zaken die niet tot ná 6 april kunnen wachten, garanderen wij. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Medewerkers die op huisbezoek gaan hebben nu de afspraak dat zij dit alleen in spoedgevallen doen. Staat een huisbezoek gepland, dan bellen wij met de inwoner om te vragen of de afspraak telefonisch/digitaal kan doorgaan of verzet kan worden. Heeft u een afspraak met één van onze medewerkers en hoort u niets? Dan verzoeken wij u om te kijken of die afspraak verzet kan worden óf dat deze telefonisch of digitaal kan plaatsvinden. Op die manier zorgen we er met elkaar voor dat we het coronavirus zo min mogelijk verspreiden.

Aangepaste openingstijden
Wij werken alleen op afspraak. Vanaf dinsdag 17 maart is ons gemeentehuis alleen open in de ochtenden van 9.00 tot 12.00 uur om zaken af te geven of op te halen. Daarna sluiten wij de voordeur.

Bijeenkomsten geannuleerd
Zoals ook landelijk aangegeven, gaan bijeenkomsten met meer dan 100 mensen niet door. Dat geldt in Schagen dus voor Paasvee, maar ook voor kleinere bijeenkomsten als raadsvergaderingen en andere bijeenkomsten.

Vervolg
Als gemeente volgen we de richtlijnen en maatregelen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid. Op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid vindt u meer informatie en een overzicht van de meest gestelde vragen. Als daar aanleiding toe is, komen we met nieuwe informatie. Dit kunt u ook zien op onze website www.schagen.nl, Facebookpagina en Twitter.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info