Gladheidsbestrijding in gemeente Schagen winter 2019

Ook deze winter is gemeente Schagen goed voorbereid om de gladheid te bestrijden. Er is weer voldoende strooizout ingekocht. Wanneer gladheid verwacht wordt, dan strooit zij de ‘hoofdrijbanen’ zoals ontsluitingswegen en busroutes. Daarnaast worden de verplichte fietspaden gestrooid. “Wij zorgen dat onze inwoners ook tijdens deze gladde weersomstandigheden veilig van A naar B kunnen komen. Op stoepen strooien wij niet. Hiervoor vragen wij de medewerking van onze inwoners. Als iedereen het deel voor zijn eigen huis ijsvrij houdt, dan zorgen wij samen voor een veilige omgeving”, aldus wethouder Hans Heddes.

Op stoepen en in woonstraten wordt niet gestrooid in verband met de hoge kosten die het strooien met zich meebrengt. Ook is het strooizout belastend voor het milieu en veroorzaakt het schade aan dieren en planten.

De gemeente Schagen strooit met nat zout. Dit is een combinatie van zout en pekelwater en heeft als voordeel dat de dooiwerking ervan meteen begint en wegen al ijsvrij zijn voordat het eerste verkeer erover heen rijdt. Als voorzorgsmaatregel haalt de gemeente de verkeerspaaltjes bij fietspaden, die in de strooiroutes staan, altijd per 1 november weg. Hierdoor kunnen de strooiwagens gedurende de winterperiode gemakkelijk doorrijden.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info