Glasvezel in Schagen via Kabeltex

Beste Zandtemers & Oudesluizers,

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen, is de glasvezel campagne met E-fiber, waar onze gemeente ook een rol heeft vervuld, gestopt. Gebleken is dat een “overall” percentage wat begon met 40%, en later is bij gesteld naar beneden, te hoog is voor de hele gemeente. Daar lag dan ook precies de crux; Er waren natuurlijk dorpen waar tenslotte de 40% wel gehaald is, en daar behoort u ook bij.

Dit heeft geresulteerd in een overleg met de partijen die zich aandienden om glasvezel in de buitengebieden aan te leggen. Op basis van hun portfolio wilde we zelf een keuze maken, waar wij als Beemster Schagen een nieuwe vraagbundeling mee zouden kunnen realiseren.

De nieuwe partij voor Schagen, waar onze voorkeur naar uitgegaan is, is Kabeltex geworden. Kabeltex is exploitant en provider ineen en is al in onze buurgemeente Hollands Kroon actief. Nieuw is dat Kabeltex óók in de dorpskernen glasvezel wil aanleggen als daar voldoende animo voor is (33%). Dat is bijzonder, want de focus lag tenslotte alleen maar op het buitengebied. Uitgangspunt is dan buitengebied >= 50% dan volgt aanleg en voor de kernen >= 33%, dan volgt daar ook aanleg.

Naast aantrekkelijke abonnementen voor consumenten, biedt Kabeltex ook interessante oplossingen voor bedrijven en recreatieparken. Kabeltex begint zonder extra providers om de keuze makkelijker te maken, maar gaat er voor zorgen dat er in de toekomst keuze komt uit meerdere providers. Dit is natuurlijk goed voor de prijswerking voor u als consument

We beginnen in ’t Zand en Oudesluis. Tenslotte waren dit de  eerste dorpen waar al eerder campagne is gevoerd en  toen al meer dan 40% is gehaald. Wij gaan ons inspannen om iedereen te voorzien van een Kabeltex overeenkomst, eerdere overeenkomsten zijn tenslotte niet meer geldig.

Omdat u ongetwijfeld meer wilt weten en mogelijk vragen heeft,  gaan we een informatie- en inschrijfavond organiseren bij u in de buurt en wel op donderdag 13 december 2018 in De Jonge Prins, Keinsmerweg 42 in ’t Zand.

 U bent van harte welkom op deze avond. Vanaf 19:30 uur is de inloop en we gaan starten met de presentatie om 20:00 uur. Er zijn voldoende mensen aanwezig met de nodige kennis, zodat u gericht vragen kunt stellen. Inschrijven ter plekke kan ook, en als u naderhand toch nog behoefte heeft aan  meer informatie bent u welkom in één van onze winkels in Schagen of Anna Paulowna. Meer informatie en inschrijven kan tevens via www.beemsterschagen.nl of noordkop.kabeltex.nl

 

Met vriendelijke groet,

Beemster Schagen – Cor Posthumus
Partner voor Glasvezel in Schagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info