Graag Gedaan nu actief in geheel Schagen

Graag Gedaan is een bekende organisatie van vrijwilligers die lokaal betrokken zijn en zich belangeloos inzetten voor hun medemens. Ze rijden met de 60+ bus, doen boodschappen, helpen in de maaltijdverzorging voor zelfstandig wonende ouderen en meer van dergelijke klusjes. In tweederde van de gemeente Schagen was al een Graag Gedaan actief. Tot vreugde van wethouder Ben Blonk komt er nu ook in het laatste deel van de gemeente een Graag Gedaan.

In de oude gemeenten Schagen en Harenkarspel bestond al een Graag Gedaan, die nu zelfstandig als werkgroep actief zijn in stichting Wonen Plus Welzijn. In de voormalige gemeente Zijpe bestond Graag Gedaan nog niet, maar nu wel.

Graag Gedaan Oud Zijpe heeft onlangs in Callantsoog een informatieavond gehouden om nieuwe vrijwilligers te werven. Dat is gelukt, er hebben zich vrijwilligers aangemeld. Graag Gedaan Oud Zijpe wil actief zijn in meer dorpen van de voormalige gemeente Zijpe en wil ook hier graag meer vrijwilligers werven.

Graag Gedaan zoekt vrijwilligers die kunnen helpen met vervoer per auto binnen en buiten Schagen, begeleiding naar ziekenhuizen, polikliniek, fysiotherapeut e.d. Het gaat eerst om het vervoer. Pas later, als Graag Gedaan Oud Zijpe enige tijd bestaat, wordt bekeken of er ook andere vrijwilligersklusjes bij kunnen komen.
Mensen die tijd en interesse hebben voor Graag Gedaan Oud Zijpe kunnen zich aanmelden bij Aafke Vink: aafkevink@live.nl of telefoon 06-57150110.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info