Gratis informatiebijeenkomst internetoplichting

Op dinsdagmiddag 21 mei organiseert gemeente Schagen in samenwerking met Wonen Plus Welzijn, politie en de Rabobank een gratis bijeenkomst voor ouderen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt deze doelgroep informatie over de verschillende internetoplichting, hoe zij dit kunnen herkennen en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen: “Criminelen worden steeds gewiekster. Er zijn voorbeelden dat zij berichten via de Whatsapp of internet sturen, waarin ze net doen of ze een dochter of kleinzoon zijn die in geldproblemen zit. Heel vaak is het heel moeilijk te herkennen of het een echte mail is of het niet pluis is. Met deze bijeenkomst gaan wij actief in gesprek met de deelnemers en laten een paar mooie voorbeelden zien. Het is dus eigenlijk goed voor iedereen!”

Het doel van de bijeenkomst is om senioren weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. Zij krijgen naast handige tips om dit soort oplichting te herkennen ook tips hoe zij hiermee om kunnen gaan. De wijkagent en een vertegenwoordiger van de Rabobank zijn ook aanwezig bij de bijeenkomst in Schagen ook aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Wanneer:        dinsdag 21 mei van 13.30 – 16.00 uur
Waar:              Wijkgebouw Weegee De Groene Schakel, Iepenlaan 56 in Schagen

 

Wanneer:        woensdag 5 juni van 10.00 – 11.30 uur
Waar:              Buurtkamer Sint Jozefpark 1 in Tuitjenhorn

 

Wanneer:        donderdag 20 juni van 10.00 – 11.30 uur
Waar:              Buurtkamer Huys ten Oghe, Patrijzenweg 2 in Callantsoog

Mensen die willen komen, worden gevraagd om zich vooraf aan te melden via telefoonnummer (0224) 291 042. Het servicepunt is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 13.00 uur. Voor mensen die geen vervoer hebben, kan er een oplossing gezocht worden. Zij moeten dit dan wel via het Servicepunt aangeven.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info