Gratis je fiets graveren op dinsdag 6 oktober

Fietsers in stad Schagen kunnen op 6 oktober gratis hun fiets laten graveren, legitimatie mee nemen.

In de Week van de Veiligheid organiseert gemeente Schagen een actie voor alle fietsbezitters om hun fiets gratis te laten graveren. Op dinsdag 6 oktober 2020 wordt deze anti-fietsdiefstal-actie in Schagen gehouden. Daarbij kunnen inwoners hun fiets gratis laten graveren. Van 10:00 uur tot 15:00 uur staat ‘Centrum Fietsdiefstal’ bij het gemeentehuis in Schagen hiervoor klaar.

Burgemeester Marjan van Kampen:  “Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor.  In de week van de veiligheid willen wij meehelpen het risico op diefstal te verkleinen door deze actie.” Dit jaar is het thema van de Week van de Veiligheid “Ben jij voorbereid op criminaliteit? Als we er samen voor zorgen dat gestolen goederen niet meer doorverkocht kunnen worden, ontmoedigen we daarmee overvallen, inbraken, straatroven en andere diefstallen. Zoals ook diefstal van je fiets.

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen is: zet je fiets goed op slot. In de praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen op het NS-station goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Het is echt een aanrader om je fiets bovendien te laten graveren en registreren. Is de fiets dan toch een keer verdwenen, dan heeft aangifte doen zeker zin. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Om de fiets te laten graveren heeft de fietsbezitter een legitimatiebewijs nodig, zodat de fiets geregistreerd kan worden. Het graveren is gratis.

 

Maak kans op een gratis slot

Na de actie wordt een tegoedbon verloot van 25 euro om te besteden bij een lokale fietsenwinkel.

 

Druk?

Als er veel interesse is, gaat de gemeente werken met tijdsblokken. Men kan zich dan bij de stand aanmelden en krijgt dan een tijd waarop de fiets gegraveerd wordt.

 

De gemeente Schagen organiseert deze actie in samenwerking met de politie Noord-Holland.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info