Gratis schaatsen voor mensen met een beperking en een maatje

Vanaf woensdag 3 december 2014 is de Markt in Schagen weer het decor voor het gezellige winterevenement ‘Schagen on Ice’. Sportservice Schagen/Den Helder en Schagen On Ice organiseren speciaal voor mensen met een beperking èn een maatje een aantal uren gratis vrij schaatsen. Op zaterdagochtend 13 en 20 december en zaterdag 3 januari 2015 is het van 9.00 uur tot 10.00 uur mogelijk te komen schaatsen. Opgeven voor deze activiteit is wel verplicht.

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om te schaatsen op een drukke ijsbaan, zijn er aparte uren gecreëerd voor mensen met een beperking en een maatje. Schaatsen kunnen gratis geleend worden en het is gewenst een maatje mee te nemen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. De begeleider mag ook kosteloos gebruik maken van schaatsen. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens deze activiteit mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra schaatshulpmiddelen aanwezig.

Opgeven kan tot en met vrijdag 12 december 2014 telefonisch 0224-214774 of 0223-614726 of via de mail; ivanparidon@sportservicenoordholland.nl (naam deelnemer, leeftijd, telefoonnummer, email- adres en beperkingen doorgeven) Voor vragen of informatie kunt u contact op nemen met de regiomedewerker aangepast sporten, Iris van Paridon.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info