Grotere Weekmarkt Schagen

Vanaf donderdag 29 april wordt de weekmarkt weer uitgebreid. Naast kramen met voedsel mogen er dan ook weer non-food kramen staan. De markt is dus groter. De kramen staan op de straten Gedempte Gracht, Markt en de Nieuwstraat.

De rijksoverheid heeft de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus versoepeld. De maatregel waarin er alleen voedselwaren verkocht mochten op de markt, geldt niet meer. Ook non-food mag er weer bij. Uiteraard is de weekmarkt nog steeds coronaproof ingericht. Dus met 1.5 meter maatregel. Om iedereen de ruimte te geven, is de markt in drie straten opgesteld aan één kant van de weg.

Afgesloten voor verkeer tijdens marktdagen
Er geldt een rijverbod voor het hele marktterrein tijdens de openingstijden van de weekmarkt. Het is verboden te fietsen. Auto’s mogen de markt niet op. Mensen moeten afstand houden tot elkaar. Ook is er extra inzet van de boa’s en de vrijwilligers bij de in- en uitgangen van het marktterrein. De maatregelen zijn nodig om een veilige situatie te behouden.

Ondernemers een andere plek
De protocollen van de branchevereniging (de CVAH) worden nageleefd. Daarom wijst de gemeente aan de marktondernemers een verkooplocatie aan. Het kan dus zijn dat u even moet zoeken voor u uw vertrouwde marktverkoper vindt. Onder het marktterrein valt de Gedempte Gracht, de Markt en de Nieuwstraat vanaf de ingang van het parkeerterrein van Albert Heijn.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info