Mochten er leden zijn, die ondanks het spelplezier, niet meer kunnen of willen handballen volgend seizoen, willen die zich voor 20 maart as afmelden?
Mailen naar: ledenadministratie@hvgeelzwart.nl

Mocht je voornemens zijn de competitie in het nieuwe seizoen bij Geel-Zwart te komen handballen, en doe je dit nu nog bij een andere vereniging? Ook dan horen wij dit graag!

Mocht handbal je leuk lijken en wil je het leren? Junior of Senior? Dan kan natuurlijk, laat het ons weten!

De NHV bond vraagt de vereniging namelijk om voor 1 april het aantal teams door te geven waarmee we het nieuwe seizoen gaan starten.

Wauw! Zaterdag 23 mei kun jij in de Multitreffer meedoen aan een clinic door drie toppers van de handbalacademie.

Meld je aan dan aan via jc@hvgeelzwart.nl.

Zien we je dan? 🙂

8-3-2020: Geel Zwart pakt broodnodige punten tegen Zenderen Vooruit!

Na het verlies van vorige week, waren we dit weekend gebrand om wel de punten te pakken. We konden ze immers goed gebruiken.
In een spannende wedstrijd, waar Zenderen Vooruit de tegenstander was, trokken wij aan het langste eind.
Net zoals in de uitwedstrijd, waren wij net iets beter dan de dames uit Borne: 28-26.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en pakten direct de leiding. Zenderen kon het tempo niet bijbenen en had moeite om door de verdediging heen te breken. Ook onderschepten wij een aantal keren mooi de bal en wisten de break-out te benutten.
Voordat wij het door hadden, stond er een stand van 10-5 op het scorebord.

De handbalsters uit Borne kwamen echter terug en wisten met goed combinatiespel de bal een aantal keer in het net te prikken.
Wij waren daardoor even van de rel en wisten de gecreëerde kansen niet te benutten.
We voelden Zenderen steeds dichterbij komen tot ze uiteindelijk de gelijkmaker scoorden: 13-13.

We wisten ons tot aan de rust niet meer te herpakken. Ons spel was een beetje chaotisch, maar gelukkig belandde de bal een aantal keren mooi achter de keepster van Zenderen in het doel. Helaas gingen we toch met een 16-17 achterstand de kleedkamer in.

We voelden echter dat er meer in zat deze wedstrijd en begonnen daarom vol strijdlust aan de tweede helft. De achterstand was snel weggewerkt en pakten weer de leiding. We liepen zelfs uit tot een voorsprong van 2 punten, maar leverde die jammer genoeg ook weer in.

In weer een volle Multitreffer was de spanning om te snijden. Om en om werd er gescoord en beiden partijen lieten mooi handbal zien.
Zo halverwege de tweede helft begon toch het tij te keren.
Wij scoorden tweemaal in ondertal en lieten zien dat we niet van plan waren om Zenderen de punten mee naar huis te laten nemen.

We scoorden mooie doelpunten en niemand kwam er in de verdediging nog langs. De punten waren hard nodig en we streden voor elke bal. Het publiek ging achter ons staan en we gaven de voorsprong niet meer uit handen. Na 60 minuten stond er een prachtige stand van 28-26 op het scorebord!

Ook volgende week zijn wij weer van plan om de punten in ’t Zand te houden. Dan spelen wij om 13:00 de inhaalwedstrijd tegen Pacelli uit Zieuwent. De uitwedstrijd was onzorgvuldig en werd daardoor verloren. De bus werkte toen ook niet helemaal mee en daarom zijn we klaar voor de revanche.

Met de huidige stand op de ranglijst is iedere wedstrijd samen met ons eigen publiek een super boost die we nodig hebben

Komt u volgende week ook weer genieten van een leuke wedstrijd ? Tot dan!

Geel Zwart E1 – D.W.O.W. E1

Op zondag 8 maart een nieuwe tegenstander in de poule, ze zagen er jong uit, maar dat zegt ook niet alles.
Sam was er helaas niet. De tegenpartij kent Sam wel, want ze werd even genoemd door hun coach.
Het was al vrij snel duidelijk dat D.W.O.W. geen verzet zou geven, dus dan onze eigen opstelling veranderen. Doel is vandaag: iedereen laten scoren. In de peptalk aangegeven om voor jezelf te gaan naar dat doel, en niet af te spelen naar degene die doorgaans scoren. Dus eerst zelf kijken of je kunt gooien of erlangs kan.
Ik zag weer een goede pot team handbal, waarin iedereen zijn best deed om er helemaal voor te gaan en ook een ander in kansrijke positie te brengen. Er was een goede verdediging en snelle aanvallen. Niet alles was raak, maar iedereen creëerde zijn kansen. De tegenpartij, die dus hoger geplaatst waren, vond het niet zo leuk omdat ze de ballen om hun oren kregen (voel ik daar enigszins wat trots)
Hun keepster kwam wel ver uit, en onze meiden wisten hier niet goed mee om te gaan. Misschien een leuke oefening in de training. Daarnaast respect voor de DWOW keepers, want ze bleven staan en ze waren niet bang voor de knallers.

In de 1e helft stond Rosa op doel en de tussenstand was al 10-1. Na het energie –appeltje en een paar tips weer blij het veld in, en nog 12 doelpunten gezet.  Jaylisa hield haar doel schoon in de 2e helft. Super gedaan meiden, maar 1 tegendoelpunt, zo blij met jullie als keepers, wat doen jullie dat leuk en goed!!

Graag bedank ik scheidsrechters Fiep Kleine en Fleur Hopman, altijd blij mee. De hulpcoach van vandaag Quirien!
Volgende week zijn we vrij en dan de 29ste spelen we uit tegen DSO E1 in Den Helder om 10:55 uur onze laatste zaalwedstrijd.

SAVE THE DATE: 12 & 13 JUNI TENTENKAMP HV GEEL ZWART