06-01-2020 Geel Zwart DMW2 Victoria O DMW1 6 – 15

Wij feliciteren José Mosch-vd Voort (speelster rekr. 4)haar man Bram en kinderen Mees en Luuk

WEDSTRIJD PROGRAMMA

18 jan 16:45 uur JuRo Unirek/VZV E1 – Geel Zwart E1# Scheidsrechter:
Ivon Bleeker
19 jan 11:00 uur Geel Zwart F1 – KSV F1 Scheidsrechter: Trudy Hin-Sneekes
19 jan 11:00 uur OTTO Work Force/VOC Amsterdam DA2 – Geel Zwart DA1 Scheidsrechter: Nancy Beers
19 jan 11:00 uur Geel Zwart F3 – J.H.C. F3 Scheidsrechter: Stefanie Tuin
19 jan 11:30 uur Z.A.P. DB3 – Geel Zwart DB1
19 jan 11:50 uur Geel Zwart F2 – J.H.C. F2 Scheidsrechter: Trudy Hin-Sneekes
19 jan 12:30 uur ZAP DS3 – Geel Zwart DS3
19 jan 12:30 uur PCA/Kwiek DS2 – Geel Zwart DS1 Scheidsrechter: Andre Brouwer / David van Sommeren
19 jan 13:40 uur Geel Zwart DS2 – H.V.S. DS1 Scheidsrechter:
Nico Bruinewoud
19 jan 14:55 uur Geel Zwart D1# – Hollandia T / D.E.S. D2 Scheidsrechter:

Isa Spil

19 jan 15:45 uur Geel Zwart DC1 – D.S.O. DC1# Scheidsrechter: Mirjam de Wit-Visser
20 jan 20:00 uur Geel Zwart DMW2 – Meteoor DMW1 Scheidsrechter: Kelly de Heer – Tuin
20 jan 21:00 uur Geel Zwart DMW4 – Victoria O DMW1 Scheidsrechter: Marco Vermeer
22 jan 21:00 uur Commandeur/VVW DMW3 – Geel Zwart DMW3  RESERVE SHIRTS
23 jan 19:15 uur A&O DMW1 – Geel Zwart DMW1
25 jan 10:00 uur Kleine Sluis F1 – Geel Zwart F2 Scheidsrechter:
Eva Oosterbaan
25 jan 11:00 uur Westfriesland/SEW F1 – Geel Zwart F1
26 jan 10:00 uur Kleine Sluis F2# – Geel Zwart F3 Scheidsrechter: Sandra Hogervorst-Jong de
26 jan 10:30 uur J.H.C. D2# – Geel Zwart D1#
26 jan 10:50 uur Geel Zwart D2 – Hollandia T D1 Scheidsrechter: Moniek Tuin
26 jan 11:10 uur KSV DC2 – Geel Zwart DC1
26 jan 11:40 uur Geel Zwart DB1 – Tornado DB2# Scheidsrechter: Linda van der Geest-oostwouder
26 jan 13:00 uur Geel Zwart DS1 – Commandeur/VVW DS1 Scheidsrechter:
Piet Otten  /
Remco Maarsen
26 jan 13:30 uur S.C. Dynamo / SSV DS2 – Geel Zwart DS2
26 jan 14:00 uur Schagen E1 – Geel Zwart E2 RESERVE SHIRTS
26 jan 14:15 uur Geel Zwart DA1 – Tornado DA1 Scheidsrechter: Mark Ellis
26 jan 15:30 uur Geel Zwart DS3 – Victoria O DS3 Scheidsrechter: Wendy Wieringa-Beek van
26 jan 16:45 uur Geel Zwart E1# – H.V.S. / D.E.S. E1# Scheidsrechter: Fleur / Merel Hopman
27 jan 18:30 uur Geel Zwart DMW3 – HV Texel DMW1 Scheidsrechter: Annet Koeleman
27 jan 19:30 uur D.S.O. DMW2 – Geel Zwart DMW1
27 jan 21:00 uur Geel Zwart DMW4 – Spartanen / Zuidermeer DMW1 Scheidsrechter: Marco Vermeer
28 jan 21:00 uur Tonegido DMW1 – Geel Zwart DMW2
1 feb 09:00 uur J.H.C. E1 – Geel Zwart E2
1 feb 20:00 uur Westfriesland/SEW DS2 – Geel Zwart DS1 Scheidsrechter:
Leen Cornelisse / Koos de Groot
2 feb 09:30 uur Hollandia T E1# – Geel Zwart E1# Scheidsrechter:
Irma Sommer
2 feb 11:00 uur Geel Zwart F1 – Z.A.P. F1# Scheidsrechter: Mieke Schenk – vd Linden
2 feb 11:00 uur Tonegido DB1 – Geel Zwart DB1
2 feb 11:00 uur Geel Zwart F2 – Z.A.P. F2 Scheidsrechter: Mieke Schenk – vd Linden
2 feb 11:00 uur Lacom ’91 DA1# – Geel Zwart DA1
2 feb 11:50 uur Geel Zwart F3 – JuRo Unirek/VZV F3 Scheidsrechter: Angela van Lang
2 feb 12:00 uur Hugo Girls DS2 – Geel Zwart DS3
2 feb 12:15 uur Schagen D1 – Geel Zwart D2
2 feb 12:40 uur Geel Zwart DS2 – Vrone DS3 Scheidsrechter:
2 feb 13:55 uur Geel Zwart DC1 – Kleine Sluis DC1# Scheidsrechter: Mieke Borst
2 feb 15:00 uur Geel Zwart D1# – Kleine Sluis D1# Scheidsrechter: Mieke Borst

Zondag 26 januari speelt onze dames 1 thuis tegen Commandeur/VVW dames 1 in onze Multitreffer om 13.00 uur.

Het is alweer de vijftiende wedstrijd van het seizoen.
Komt u onze meiden aanmoedigen en naar een overwinning helpen?
We zien u graag aan de zijlijn!

De BALSPONSOR voor deze wedstrijd is HB Veilen.

Geel zwart E1 – D.S.O. E1                  15-10              zondag 5 januari 2020

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Nikki mag, met zeer strenge opgelegde regels van de fysio, mee doen, dus Ellen mag als hulpcoach vandaag, zodat de rustperiodes van Nikki goed verlopen en ze goed in de gaten gehouden wordt.

Eerst een traktatie voor de wedstrijd van mijn persoontje. Ik mag weer een jaartje bijschrijven.

Jaylisa en Pleun staan op doel en staan prima te keepen. Doelpunten komen van Dawn, Jasmijn, Pleun, Jennah en Nikki. Eerste wedstrijd van Nikki weer en gelijk een doelpunt maken. Toppertje.

We hebben goed gewonnen en de wedstrijd was niet echt spannend, maar er zijn wel aardig wat aandachtspuntjes waar op gelet kan worden.

Het vangen was een dingetje en verdedigen, er waren zoveel gaten in de verdediging, dat we echt mazzel hebben dat zij daar te kort gebruik van gemaakt hebben. Er was 1 jongen bij D.S.O. waar de meeste actie vandaan kwam en die kon vaak met één beweging erlangs komen. De keeper van D.S.O. speelde ook regelmatig mee en dat gaf zeker verwarring bij de meiden. Volgens de trainer van geel zwart (zeggen de meiden) mag dat niet, maar volgens de scheidsrechter is het inderdaad niet sportief, maar mag het wel.

Het tempo was vandaag behoorlijk traag. Ik sta er altijd wel versteld van dat als je zo’n goed ZAP toernooi gespeeld hebt, met een snelheid en een passie en dan de wedstrijd erna, sta ik ernaar te kijken alsof er een compleet ander team staat te handballen, maar goed het kan. Gebeurd het Nederlands handbalteam ook. In de 2de helft moeten we nog uitkijken dat D.S.O. niet teveel uitloopt naar onze score, maar aan het einde van de wedstrijd wordt er toch meer snelheid in het spel gebracht. We ronden, als team, de wedstrijd positief voor ons af met 15-10. Ik bedank de scheidsrechter, die nog vertelde dat ze een doelpunt van D.S.O. goedkeurde, terwijl dat niet had mogen gebeuren, omdat dit doelpunt voortkwam uit verdedigen op onze helft. Ze had net de D-tjes gefloten en daar mag het wel. Ja dat kan gebeuren. Ha ha. Als het erom gehangen had, dan had ik er ter plekke vast wel wat van gezegd.

Ik bedank al het gekomen publiek weer voor hun support en Ellen voor het coachen. Dat was weer een tijdje terug. Volgende week mogen we het om 10:40 tegen ZAP opnemen.

Z.A.P. E1 – Geel Zwart E1                  4-16                zondag 12 januari 2020

Deze wedstrijd helaas weer zonder Rosa, want haar hielspoor is nog steeds niet over. Nikki is er wel, maar nog niet volledig inzetbaar. Jaylisa is er helaas niet en dan missen we toch wel een hele goede keeper. Gelukkig is Pleun onze vaste welwillende vervanger, nu 3 van onze vaste keepers niet kunnen keepen en dat doet ze heel erg goed. Maar ja in de D-tjes moet je per helft een andere keeper hebben, dus zoeken we een slachtoffer die wel op doel moet staan, want vrijwillig is het niet echt. Ik ga toch voor Jasmijn of Dawn, want beide kunnen goed keepen en de rest heeft er emotionele problemen mee en dat moeten we zeker niet hebben. Dit keer kies ik voor Jasmijn en die heeft echt hele mooie ballen eruit weten te houden. Het belang van een goede doelverdedigster is wel dat als je er een paar ballen uit weet te houden, de rest van het team daar veel kracht uit put. Kijk maar naar Tess Wester, als zij als een dijker staat de keepen, dan gaat het hele team beter, dus Jasmijn vergis je niet, een goede keep is goud waard.

Doelpunten deze wedstrijd komen van Dawn, Jasmijn, Jennah en Pleun. Heeft Sam wel een paar mooie pogingen gehad, maar zaten er helaas niet in, maar wat rent ze altijd mooi mee met de breaks. Wel een paar keer mooie afspeelballen gezien, waardoor er wel gescoord werd, dus ook Sam haar verdienste.

De eerste helft ging nog wel wat moeizaam, we lijken wel weer wat zoekende. Geef ik nog wel wat aanwijzingen en tips over het verdedigen, dus niet bij de man blijven staan waar geen bal is en geen rugdekking achter je eigen man, maar ernaast, zodat er geen gaten vallen. De tussenstand is 1-6.

De 2de helft lopen we weer uit, zijn de meiden weer warm, want koud is het altijd in deze hal. Ik zie dat Mieke heel erg haar best doet als nieuw lid en dat je dat eigenlijk niet eens kan zien. Goed bezig Mieke. Dawn was met een actie in de aanval keihard gevallen op haar knie waar al een grote wond zat, dus raakte ze nog even op de bank, maar wat heeft zij een tomeloze energie.

Ja weer trots op dit team en op het resultaat. De eindstand is 4-16. De spelbegeleiders van ZAP waren zelfverzekerd aan het fluiten, al vond ik wel dat Z.A.P. lang deed over het afspelen van de bal. Terwijl ze wel de kans hadden om te gooien. 1 keer is daar maar voor gefloten. Ook was er een terugspeelbal van hun naar de keeper, maar goed een kniesoor die daar bij stil blijft staan, het was goed gedaan voor zulke jongen meiden. Je moet er maar staan.

Ik bedank de rijders Nadine en Susan en Susan voor het mee coachen. Dan was Martine er nog om aan te moedigen. Huis is zeker klaar. Ha ha. Volgende week mogen we naar ’t veld tegen Juro Unirek/VzV om 16:45

Kleine Sluis E1 – Geel Zwart E2

Kleine Sluis was de vorige keer een redelijk gelijkwaardige tegenspeler. Maar deze keer leek bij ons niets te lukken.
Waar dat em aan lag? Tja, dat zou van alles kunnen zijn: overmoed na de vorige wedstrijd?
Is op de zaterdagochtend spelen toch lastiger voor ons dan de zondagmiddag?
De meiden van de tegenpartij die veel groter leken dan de vorige keer? Dat we maar één wissel hadden?
Wat minder aanmoedigers dan de vorige keer? Dat de gemiddelde lengte van Kleine Sluis 2 koppen groter was dan onze gemiddelde lengte? Geen duidelijke afspraken gemaakt over de verdediging of aanval voor dat de wedstrijd begon? Stonden de coaches niet goed op scherp? Sluimerde er hier en daar nog wat blessureleed of de naweeën daarvan? Was de training onvoldoende geweest?

Al heel snel leek het hopeloos: ballen werden niet gevangen of niet lekker aangespeeld, vrij lopen lukte niet, het doel van Kleine Sluis “leek wel een stuk kleiner”, de verdediging van Kleine Sluis was geen doorkomen aan.
Fysiek verloren we de eerste helft en in de tweede helft begon het ook mentaal te brokkelen.
Dat hadden we nog niet eerder mee gemaakt (voor alles een eerste keer!). De koppies gingen naar beneden, de schouders omlaag.
Het viel niet mee. Soms heb je van die wedstrijden waarin het gewoon niet loopt, er niks lijkt te lukken en je er volledig de pé in hebt.
Die zitten er nu eenmaal tussen. Het lijkt bijna het echte leven!
Ging er dan helemaal niets goed? Natuurlijk wel!! De meiden hebben gewerkt als paarden en zich helemaal leeg gespeeld, tot ze echt niet meer konden.
Laten we deze wedstrijd maar gauw vergeten en beschouwen als een stevige conditietraining dan komt het volgende keer hopelijk weer helemaal goed.

Groetjes,

Bas en Siska

75 jaar H.V. Geel-Zwart

Tot het jubileumweekend (19 en 20 juni 2020) willen we iedere week een anekdote, leuke weetjes en verslagen van de afgelopen 75 jaar in de Sportvriend plaatsen. Onderstaand verslag stond in de Sportvriend van 8 april 1982.
Een verslag van trainer Jan Tijsen van een wedstrijd van dames 1 .
(De ruststand hiervan was 1-1!  )

Jonk Cars/VIDO  – Geelzwart  5-7

Op het fraaie sportcomplex in Purmerend, met nieuwe kleedkamers, nieuwe kantine en maar liefst 3 verharde handbalvelden, is Geel Zwart goed uit de strijd gekomen.
VIDO, dat in de competitie uitkomt met 37 teams, heeft lang en met name de 1e helft goed tegenstand geboden.
Maar dat deed eveneens Geel Zwart . Beide verdedigden met daarachter prima keepsters, gaven erg weinig ruimte weg. Er werd slechts aan iedere kant éénmaal gescoord wat bij handbal een zeldzaamheid is.
Annet Dignum deed dit aan Geel Zwart -zijde. Ook miste beide teams een strafworp.

De tweede helft ging wat agressiever bij Geel Zwart . Er werd wat feller op de bal gezeten en dat resulteerde in break-outs. Bij een VIDO aanval onderschepte Marina Tas de bal en gaf vervolgens ook de VIDO keepster het nakijken.
De keepster verkeek zich op een gemeen rollertje van Anja van Woesik, 1-4.

Uit een fraai opgezette break-out tussen Anja en Marina was het de laatste die eveneens fraai scoorde.1-5.
Silvia de Wit keepte zeer sterk en ook stopte zij opnieuw een strafworp.
Toen VIDO overschakelde op 5:1 verdediging verspeelde Geel Zwart tot twee maal toe nonchalant de bal en dat betekende 3-5. De enig manier om de taaie VIDO verdediging te passeren was toch wel de snelle uitvallen.
Dat deed Geel Zwart middels Anja en Jacqueline Deutekom.3-7.
Meteen was duidelijk dat Geel Zwart beide punten mee naar huis ging nemen. Nog wel scoorde VIDO 5-7, waarvan eenmaal uit een strafworp, maar Geel Zwart speelde rustig de laatste minuten uit. Zij kregen zelfs nog een strafworp in de laatste seconden, maar deze kon Annet niet verzilveren.