H.V. Geel Zwart nieuws week 3.

Hallo allemaal,

Hier weer de wedstrijdindelingen en -verslagen van onze teams.
Het blijft leuk om de wedstrijdverslagen te lezen! Dus blijf ze vooral insturen.
Dit kan op het volgende adres: sportvriend@hvgeelzwart.nl

Zouden jullie de verslagen voor maandag 13.00 uur kunnen mailen (in een Word bestand)?!
Dit omdat ik zelf vaak moet handballen op maandagavond.

25 jan 11:00 uur Westfriesland/SEW F1 – Geel Zwart F1
26 jan 10:00 uur Kleine Sluis F2# – Geel Zwart F3 Scheidsrechter: Sandra Hogervorst-Jong de
26 jan 10:30 uur J.H.C. D2# – Geel Zwart D1#
26 jan 10:50 uur Geel Zwart D2 – Hollandia T D1 Scheidsrechter: Moniek Tuin
26 jan 11:10 uur KSV DC2 – Geel Zwart DC1
26 jan 11:40 uur Geel Zwart DB1 – Tornado DB2# Scheidsrechter: Linda van der Geest-Oostwouder
26 jan 13:00 uur Geel Zwart DS1 – Commandeur/VVW DS1 Scheidsrechter:
Piet Otten /
Remco Maarsen
26 jan 13:30 uur S.C. Dynamo / SSV DS2 – Geel Zwart DS2
26 jan 14:00 uur Schagen E1 – Geel Zwart E2 RESERVE SHIRTS
26 jan 14:15 uur Geel Zwart DA1 – Tornado DA1 Scheidsrechter: Mark Ellis
26 jan 15:30 uur Geel Zwart DS3 – Victoria O DS3 Scheidsrechter: Wendy Wieringa-Beek van
26 jan 16:45 uur Geel Zwart E1# – H.V.S. / D.E.S. E1# Scheidsrechter: Fleur / Merel Hopman
27 jan 18:30 uur Geel Zwart DMW3 – HV Texel DMW1 Scheidsrechter: Annet Koeleman
27 jan 19:30 uur D.S.O. DMW2 – Geel Zwart DMW1
27 jan 21:00 uur Geel Zwart DMW4 – Spartanen / Zuidermeer DMW1 Scheidsrechter: Marco Vermeer
28 jan 21:00 uur Tonegido DMW1 – Geel Zwart DMW2
1 feb 09:00 uur J.H.C. E1 – Geel Zwart E2
1 feb 20:00 uur Westfriesland/SEW DS2 – Geel Zwart DS1 Scheidsrechter:
Leen Cornelisse / Koos de Groot
2 feb 09:30 uur Hollandia T E1# – Geel Zwart E1# Scheidsrechter:
Irma Sommer
2 feb 11:00 uur Geel Zwart F1 – Z.A.P. F1# Scheidsrechter: Mieke Schenk – vd Linden
2 feb 11:00 uur Tonegido DB1 – Geel Zwart DB1
2 feb 11:00 uur Geel Zwart F2 – Z.A.P. F2 Scheidsrechter: Mieke Schenk – vd Linden
2 feb 11:00 uur Lacom ’91 DA1# – Geel Zwart DA1
2 feb 11:50 uur Geel Zwart F3 – JuRo Unirek/VZV F3 Scheidsrechter: Angela van Lang
2 feb 12:00 uur Hugo Girls DS2 – Geel Zwart DS3
2 feb 12:15 uur Schagen D1 – Geel Zwart D2 RESERVE SHIRTS
2 feb 12:40 uur Geel Zwart DS2 – Vrone DS3 Scheidsrechter:
Nico Bruinewoud
2 feb 13:55 uur Geel Zwart DC1 – Kleine Sluis DC1# Scheidsrechter: Mieke Borst
2 feb 15:00 uur Geel Zwart D1# – Kleine Sluis D1# Scheidsrechter: Mieke Borst

Zondag 26 januari speelt onze dames 1 thuis tegen Commandeur/VVW dames 1 in onze Multitreffer om 13.00 uur.

Het is alweer de vijftiende wedstrijd van het seizoen. Komt u onze meiden aanmoedigen en naar een overwinning helpen?

We zien u graag aan de zijlijn!

De BALSPONSOR voor deze wedstrijd is HB Veilen.

Wij treffen u graag in onze Multitreffer!

WEDSTRIJD VERSLAGEN

Juro Unirek/ VZV E1 – Geel Zwart E1 9-14 zaterdag 18 januari 2020

Het is einde dag dat we mogen handballen in ’t veld. Nog helaas zonder onze geblesseerde Rosa, maar dat lijkt iets beter te gaan.
Nikki is helaas ook nog niet helemaal hersteld en dat is ook in het veld goed te merken, hoe goed ze ook haar best doet.
Het lopen en de conditie gaat nog niet helemaal vanzelf en ze moet vaak gewisseld worden.

Maar de rest van de meiden staat er gelukkig weer vol power om deze wedstrijd tot een mooie pot te maken.
Net als in de ZAP hal, ligt ook deze hal vol met plakkerige hars en ziet er vies uit, maar gelukkig hebben de meiden er geen last van, ook dit is een vrij sombere hal, maar misschien ligt dat aan mij.

Pleun staat de eerste helft weer goed te keepen. Wat de scores zijn deze wedstrijd weet ik niet zo goed meer, want zowel de scheidsrechter, de tegenpartij als de tijdwaarneemster hadden verschillende standen.
Hoe kom ik daarop? Tja het was een hele lieve scheidsrechter, maar ietwat op leeftijd en zij ging met de coaches van beide partijen in overleg over de stand.

Op een gegeven moment gebruikte 1 van hun sterkste speelsters, Nikki, Dawn als trappetje en probeerde ze echt over Dawn heen te klimmen, waarbij zij uiteindelijk achterover op de grond viel met als resultaat een ei op haar achterhoofd heeft. Toen ik het veld op rende en haar toch vertelde dat dit echt niet kon, zei ze oprecht dat de meiden zo wild worden en dat ze dat dus niet zo goed weet hoe ze daarmee om moet gaan met fluiten, dat was duidelijk. Grappige is dat de coaches van VZV de vorige keer bij ons nog iets te zeggen hadden over onze scheidsrechters, die echt zoveel malen beter zijn dan deze scheidsrechter, hoe lief en aandoenlijk die mevrouw ook was. Zeker een fantastische oma.
Ook Pleun werd vastgegrepen tijdens een break en dan hou ik altijd mijn hart vast. Daarom gaf ik de scheidsrechter bij ZAP, met het oliebollen toernooi, daar een dikke pluim voor. Ook Nikki die zo goed stond te verdedigen, maar de tegenstander draaide zich met de kont in Nikki en deed net alsof ze klem gezet werd door haar en schudde wild met haar armen en ellebogen Nikki van zich af waardoor Nikki een kaakslag kreeg en ook even naar de bank kwam en dat deed deze de hele tijd. Zo werden meer van onze meiden met het grijpen van deze tegenstander belaagd, maar ja, als er niet voor gefloten wordt, dan stopt dat ook niet.

Tja het was verder een beetje rommelig en de eerste helft stond de stand op 5-8, denk ik.

Jaylisa stond de 2e helft weer super te keepen en dan zie je dat keepers training toch zijn vruchten afwerpt. Ik heb in de 2e helft ook meer het idee dat de meiden de wedstrijd weer in handen hebben en de stand was volgens de scheidsrechter 9-14, ook al had ik weer wat anders, maar de winst is in de pocket. Ik bedank onze eigen publiek Stef, die in zijn eentje op de tribune zat en George voor het rijden en positief coachen.

Volgende week mogen we, weer om 16:45, thuis tegen HVA DES E1 spelen. Nieuwe tegenstander, volgens mij, dus ik ben benieuwd.

Geel-Zwart komt kwaliteit te kort

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, mochten we zondag op bezoek bij de nummer 2 van de competitie: PCA/Kwiek ds2. Vooraf wisten we dat het een zware klus zou worden om de punten mee naar ‘t Zand te nemen.
Helaas bleek de tegenstander uit Raalte een maatje te groot: 30-16.

We begonnen echter sterk aan de wedstrijd. Hoewel we een beetje moeite hadden met de hars, wisten we de reserves van Kwiek goed op afstand te houden. De stand ging even gelijk op, maar al snel wist onze tegenstander de voorsprong te pakken. Helaas viel onze spelverdeler Sanne al na 10 minuten uit met een blessure.

We moesten even reorganiseren, maar we wisten het net weer te vinden. Er werd met elkaar gevochten voor elke bal, maar wisten de achterstand niet te verkleinen. Kwiek liep uit tot een verschil van 6 punten en uiteindelijk gingen we met 15-9 achterstand de rust in.

Hoewel we achter stonden, hadden we het gevoel dat er nog een stunt mogelijk was. Kwiek dacht hier helaas anders over en schroefde het tempo op. Een betere balcontrole en snellere tegenaanvallen deden ons uiteindelijk de das om. We konden de dames uit het oosten niet meer bijbenen en merkten dat we overal op het veld net te kort kwamen.
De tweede wedstrijd van 2020 eindigde in Raalte met een stand van 30-16.

Ondanks dat we geen punten mee naar huis nemen, is de sfeer in de bus – gesponsord door aannemersbedrijf P.H. Kooijman uit Schagerbrug en ’t Zijper notariskantoor uit Schagerbrug – weer goed.

Maar volgende week gaan wij er weer vol tegenaan!
Om 13:00 spelen wij dan tegen VVW uit Wervershoof. In onze eigen Multitreffer gaan wij de strijd aan om belangrijke punten!
Zien we u daar ook?

75 jaar H.V. Geel-Zwart

Tot het jubileumweekend (19 en 20 juni 2020) willen we iedere week een anekdote, leuke weetjes en verslagen van de afgelopen 75 jaar in de Sportvriend plaatsen.

Onderstaand krantenartikel is van 27-8-1985 waarin Riet Visser is geïnterviewd.