H.V. Geel Zwart nieuws week 39.

Hallo allemaal,

Hier weer de wedstrijdindelingen en -verslagen van onze teams.
Het blijft leuk om de wedstrijdverslagen te lezen! Dus blijf ze vooral insturen.
Dit kan op het volgende adres: sportvriend@hvgeelzwart.nl

Zouden jullie de verslagen voor maandag 13.00 uur kunnen mailen (in een Word bestand).

Als er meer leden zijn die dit digitaal willen ontvangen, dan kunnen jullie dit via bovenstaand emailadres aan mij doorgeven.

Angela van Lang
27 sep 13:00 uur Geel Zwart DS1 – Hugo Girls DS2 Scheidsrechter: Marielle Bleyendaal
4 okt 11:05 uur Geel Zwart F2 – Kleine Sluis F1
4 okt 12:05 uur Geel Zwart D2 – Hollandia T – D.E.S. D2# Scheidsrechter: Moniek Tuin

Geel-Zwart werkt aan vertrouwen tegen Foreholte

Zaterdagavond was het tijd voor een oefenwedstrijd tegen het tweede team van Foreholte uit Voorhout. Zij komen uit in de landelijke tweede divisie, een niveau hoger dan de handbalsters uit ‘t Zand dit jaar. Daarbij spelen zij met hars, altijd een uitdaging voor de dames, maar juist goed om mee te oefenen.

Door ziekte waren Marjolein en Merel niet afgereisd naar Voorhout. Daarom sloten Roos, Chantal & Esmee vanuit de A-jeugd aan.
Zij hadden er al een wedstrijd tegen de dames 3 van Foreholte opzitten die werd gewonnen met 34-30. Een mooie krachtmeting voor de meiden waarin ze mooi handbal lieten zien.

Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat Geel-Zwart moeite had met het hars. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Foreholte en keken de bezoekers tegen een 7-0 achterstand aan. Maar nadat het eerste doelpunt voor Geel-Zwart was gevallen, ging het lopen bij de dames. Ze kregen grip op de bal en lieten mooi handbal zien. Ze kwamen terug in de wedstrijd en gingen met een 14-12 achterstand de kleedkamer in.

Ramon was tevreden over de vechtlust, maar het aantal technische foutjes moest worden verminderd. Vol goede moed begonnen de dames in het geel-zwart aan de tweede helft. Ze werkten goed samen en vochten voor elke bal. En hoewel ze van tevoren twijfels hadden over het spelen met hars, was er in de tweede 30 minuten niets meer van te zien.

Ook de talentvolle jeugd kregen speelminuten en draaiden goed mee. Daarbij maakte ook Fiep weer speelminuten na een lange blessureperiode. Geel-Zwart was een team dat niet onderdeed voor Foreholte en heel tevreden het veld afstapte. Hoewel er werd verloren met 27-22, werd er aan het vertrouwen gewerkt en beginnen ze vol goede moed aan de competitie volgende week zaterdag!

Groetjes, Bianca

Zondag 20 September E1 Geel-Zwart

Geel-Zwart E1 moest afgelopen zondag tegen Zap E1. De meiden moesten thuis op het buiten veld om 12:15.
De eerste helft stond Tess op doel de tweede helft stond Dani op doel. Mara en Shanna deden niet mee met de wetstrijd.
De eerste wissels waren Fleur en Britt. De eerste helft had Roksanna een mooi doelpunt gescoord.
Britt kwam na een tijd je naar de dugout Britt kon niet goed ademen door de warmte.
De Meiden hebben jammer genoeg verloren met 5-21 maar het was wel een mooie en leuke wetstrijd.
Groetjes Shanna.
Red:
Shanna Spil wat een super leuke verslagen maak jij van jullie wedstrijden, complimenten van de gehele redactie!!