Handbalsters Geel Zwart kloppen Schagen opnieuw

De handbalsters van Geel Zwart hebben de derby tegen Schagen gewonnen. In een met voornamelijk door Zandtemers gevulde Spartahal eindigde de wedstrijd in 15-17.

De ploeg van de meelevende trainer Hans Eilers begon niet goed aan de wedstrijd. Illustratief waren de woorden van Eilers na de 3-1 voorsprong voor Schagen. Hij vroeg zich af of zijn dames wel wakker waren. Na het inbrengen van Rianne Blaauboer, die bij haar eerste actie direct doeltreffend was, kwamen de gasten terug in de wedstrijd. In de rust keek Geel Zwart tegen een achterstand van 7-6 aan. De handbalsters hadden de pech een goede doelvrouw tegenover zich te hebben en raakten vaak de paal en de lat.

In de tweede helft hobbelden de Zandtemse dames lang achter Schagen aan. Pas bij 12-10 werden de rollen omgedraaid. Een doelpunt van Judith Deutekom-Jongejan zorgde voor de eerste voorsprong voor Geel Zwart en dit werd niet meer weggegeven. De ploeg van Eilers bleek over een langere adem te beschikken. Met een strafworp besliste Rianne Blaauboer de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 15-17. De streekderby werd overigens geleid door slechte arbitrage. De scheidsrechters blonken voor zowel Geel Zwart als Schagen uit in het nemen van discutabele beslissingen.

Doelpuntenmakers: Rianne Blaauboer (7x), Judith Deutekom-Jongejan (3x), Tamara Visser (3x), Eva Hopman (2x), Sofie Bos en Ilse Roemer (beide 1x).