Handbalsters Geel-Zwart scoren veertig keer

De handbalsters van Geel Zwart hebben afgelopen zaterdag met 43-22 gewonnen van Zwaluwen ’30. Het was voor het eerst in de hoofdklasse dat de dames veertig doelpunten wisten te maken. Een ander positief punt was het debuut van de vijftienjarige Fleur Hopman. Op de site van de handbalportal van Noord-Holland Noord – www.handbalvandaag.nl – is het volgende verslag te lezen.

‘Thuispelen op zaterdagavond, niet echt ons ding. Maar voor een ploeg als Zwaluwen ’30 die alleen op zaterdagavond speelt moesten we een uitzondering maken. Zwaluwen uit Hoorn is een laagvlieger uit de Hoofdklasse, afgelopen seizoen gepromoveerd naar deze klasse. Voorkennis hadden we nauwelijks en dat is soms ook wel prettig. Wat we vandaag wel hadden was weer heel veel publiek, top, bedankt voor de support!
Het eerste doelpunt kwam via een penalty van Zwaluwen. De linkerhoek wist dit handig en makkelijk te bereiken via een 1-2tje met de linkeropbouw. Al snel scoorden we daarna 1-1, waarna er eenzelfde actie van Zwaluwen met een penalty volgde. In deze eerste fase waren we nog niet scherp in de verdediging en balverlies in de aanval zorgde ervoor dat het tot 4-4 gelijk bleef. Tot 7-5 bleef het wat slordig, waarna het gas er bij ons op ging en we het ene na het andere doelpunt konden maken. Via 12-6 werd het 17-11. De spanning was op dat moment al uit de wedstrijd. Zwaluwen was niet snel terug waardoor de een na de andere break kon worden gelopen. Ook in de aanval konden we er gemakkelijk doorheen. De laatste vijf minuten mocht Fleur Hopman (zusje van Eva) haar debuut maken dit seizoen in dames 1. Ze kreeg een mooie kans, maar deze ging net mis. Met een 22-12 voorsprong gingen we de rust in.
De tweede helft liet een zelfde beeld zien. Vooral het eerste kwartier was sterk van onze kant. Zwaluwen kon nauwelijks tot scoren komen (slechts drie keer). Dreiging kwam van hun kant vooral vanaf links en cirkel, maar door goed verdedigings- en keeperwerk werd er weinig gescoord. Aan de andere kant vloog de ene bal na de andere in het net. Het laatste kwartier gingen we wat mee in het spel van de tegenstander. Het is toch moeilijk om bij zo’n tegenstander de concentratie zestig minuten vast te houden. Hierdoor kon Zwaluwen eigenlijk onnodig nog wat doelpunten maken (zeven). Aanvallend werden er door ons kansen gemist. Geen nood aan de man want de score was inmiddels opgelopen tot boven de 40 doelpunten!
De eindstand werd 43-22. Voor het eerst sinds we in de Hoofdklasse spelen (2012) hebben we meer dan 40 doelpunten gemaakt. Ook wel eens leuk om mee te maken! Een echte strijd hebben we niet geleverd, maar om zo te winnen is ook wel eens leuk. En de twee punten die we er weer bij hebben zijn dan ook dik verdiend. Aankomende zaterdagavond reizen we af naar Bergen waar we het opnemen tegen Berdos. Zij staan momenteel één plekje onder ons, dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden!’