Handbalsters Geel-Zwart tanken vertrouwen

BERGEN- ‘Het is lang geleden dat we van Berdos hebben gewonnen. Het team heeft een goede opbouwrij en spelen fysiek spel’, zo laten de vrouwen uit ‘t Zand van Geel Zwart weten. Ook deze keer lukte het niet.

Geel Zwart: ‘Tijd om ons spelletje daar tegenover te zetten. Nu we in een goede opbouwende flow zitten, met 4 punten uit de laatste twee wedstrijden, zou het zeker mogelijk te zijn om te winnen van Berdos.  We begonnen de wedstrijd goed en scherp. Al snel stond het 1-3. Daarna nam Berdos het initiatief over. Verdedigend stond het bij ons niet goed genoeg, waar Berdos van kon profiteren. Aanvallend konden we wel bijblijven. Het publiek werd getrakteerd op mooie aanvallen van beide ploegen. Tot 11-9 bleef het verschil twee punten. Daarna slopen er bij ons in de verdediging meer foutjes in. Berdos kon verder uitlopen en met 17-13 gingen we de rust in.’

Daarna: ‘De tweede helft afgesproken om er een stapje bovenop te doen. Aanvallend lukte dit zeker en waren we zeer doeltreffend. Maar iedere keer als wij een doelpunt maakten, maakte Berdos gelijk een tegendoelpunt. Verdedigend was het nog steeds zoeken. Helemaal nu we nummer 2 van Berdos mandekking gaven omdat zij de eerste helft veel doelpunten had gemaakt. Beide ploegen streden keihard voor de overwinning. Het was mooi spel om te zien. Wat alleen wel erg jammer was, was dat de scheidsrechters aan beide kanten veel verkeerde en vreemde beslissingen namen. Natuurlijk probeerden we dat enigszins te negeren, al was dat af en toe erg lastig.’

‘Na 15 minuten stond de verdediging goed en konden we inlopen. Het werd nu erg spannend. Veel aanvallen werden prachtig uitgespeeld en er werd hard gewerkt voor elkaar. Het meegereisde publiek werd getrakteerd op goed teamwork! Met nog 5 minuten op de klok stond het 27-26. Maar de scheidsrechters hadden op hun kaartje staan dat Berdos er nog een puntje bij had gescoord. Erg vreemd, want de tijdwaarneming en ook wij hadden dit niet. Toch kreeg Berdos er een puntje bij. Daarna scoorde Berdos driemaal en wij nog tweemaal; de was wedstrijd gespeeld. Eindstand was 31-28.’

Geel Zwart: ‘De punten hebben we niet mee naar huis genomen, maar de manier waarop we deze wedstrijd hebben gespeeld geeft veel vertrouwen. We zitten in een stijgende lijn en hebben deze wedstrijd als team gespeeld. Iedereen heeft gescoord en we hebben laten zien dat we Berdos aan kunnen. Bij onze thuiswedstrijd gaan we ze inpakken. Komende zondag spelen we thuis tegen VZV 2 om 13 uur. We gaan de punten zeker in huis houden. Dat wilt u vast met eigen ogen zien, dus graag tot as zondag!’

BRON: HANDBALVANDAAG