Handbalsters van Geel Zwart winnen knap van KSV

Geel Zwart heeft in de hoofdklasse knap gewonnen van KSV: 22-20. Op de site van HandbalVandaag is het volgende verslag te lezen, afkomstig van Geel Zwart.

Geel Zwart: ‘Op papier zou de wedstrijd tegen KSV zeker een spannende worden. KSV is geen hoogvlieger, maar ook geen laagvlieger, eigenlijk net als wij. De wedstrijd startte van onze kant scherp en goed. Al snel stonden we 3-1 voor. Door slordige foutjes van onze kant stond het toch alweer snel 3-3 en liep KSV uit naar 4-6. We herpakten onszelf en met veel mooie snelle aanvallen werd de stand 6-6. Verdedigend werd er keihard en goed gewerkt. KSV kwam er niet doorheen en we liepen uit naar 11-8. Toch kon KSV aan het eind van de eerste helft door chaotische aanvallen van onze kant terugkomen tot 12-10.’

De dames van ‘t Zand vertellen verder: ‘De tweede helft gingen de scores de eerste tien minuten om en om. Daarna zakten wij in en stond het 15-15 en 15-16. Door goed werk in zowel verdediging als aanval konden we terugkomen tot 16-16. Daarna ging het scoren aan beide kanten moeilijk door goed keeperswerk van zowel onze als de keepster van KSV. Met veel inzet konden we langzij komen en werd het 19-17. De laatste 10 minuten bleven zeer spannend. KSV kwam terug tot 20-19. Veel van onze (open) kansen belanden op de keeper van KSV en ook KSV miste cruciale kansen om ons bij te blijven. Op dit belangrijke moment in de wedstrijd vonden onze ballen gelukkig nog wel het net, waardoor we iets meer afstand van KSV konden nemen. Met nog 1.30 minuut op de klok stond het 22-19. KSV kreeg nog een penalty en scoorde maar de winst was eigenlijk al binnen.’

Geel Zwart verder in het verslag: ‘Een sportieve wedstrijd waarin wij voornamelijk het intitiatief hadden en goed spel vertoonden. We waren bijna de hele wedstrijd de betere ploeg en de punten bleven dus terecht in ‘t Zand. De winst van dit soort wedstrijden geeft ons ontzettend veel zelfvertrouwen voor komende wedstrijden. Ook voor onze nieuwe trainer/coach Hans en nieuwe vaste begeleider Mirjam de Wit waren dit de eerste echte welverdiende thuispunten. En we kijken uit naar een leuk, goed en sportief zaalseizoen met elkaar. Aanstaande zaterdagavond spelen we in Bergen tergen Berdos om 19.30 uur. We gaan er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen.’

BRON: HANDBALVANDAAG