Harde, maar wijze les voor handbalsters Geel-Zwart

De uitwedstrijd bij VOC 3 werd voor de handbalsters van Geel Zwart geen succes. Op de site van HandbalVandaag schrijft de club: ‘Een wedstrijd tegen VOC stond op het programma van Geel Zwart. Een lastige tegenstander met veel ervaren spelers. De eerste helft ging gelijk op 5-5, 6-6, 7-7, wat door ging tot 13-13. Geel Zwart had moeite met de aanvallen van VOC. Zij bouwde de aanvallen heel rustig op. De een tegen een acties waren sterk van VOC en speelde veel met de cirkelloper.’

‘In de verdediging was VOC fysiek sterk aanwezig en moest Geel zwart de aanvallen snel opzetten. Door veel snelheid en afstand schoten kwam Geel Zwart in deze wedstrijd aan de doelpunten. Aan het einde van de eerste helft wist VOC tweemaal te scoren en Geel Zwart eenmaal, waardoor de ruststand 15-14 was.
De tweede helft was begonnen zoals je als team niet wenst. Geel Zwart was slordig in de aanvallen, verdediging vielen veel gaten en er stond geen team. VOC wist hier goed gebruik van de maken en wist acht keer te scoren: 23-14. Na 13 minuten wist ook Geel zwart het doel van VOC weer te vinden: 23-15. De meiden van Geel Zwart werden geïntimideerd door VOC. Er werd rustig opgebouwd door VOC, de snelheid in de wedstrijd was nergens meer aanwezig.
Bij een gedachte van een snelle aanval, ging VOC op de grond liggen met een blessure waardoor de scheidsrechters afvloten. De tussenstand liep zelfs uit tot elf punten 27-16. Maar Geel zwart gaf niet op en probeerde de stand zo goed als te keren. Nu was het de beurt aan Geel Zwart om acht maal te scoren 27-24.
Ontzettend knap van Geel zwart om dit weer op te pakken en de snelheid in eigen spel te houden terwijl de tegenstander zo traag handbalt. De spelers van VOC wandelde zelfs om de aanvallen op te zetten, en de scheidrechters lieten dit toe. Helaas was het goede spel van Geel Zwart te laat in de wedstrijd ingezet. Beide teams scoorden nog 3x. Eindstand 30-27.’

De ploeg van coach Hans Eilers staat momenteel derde in de Hoofdklasse. Komende zondag wordt de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gespeeld en wat voor één: Geel-Zwart ontvang in de Multitreffer nummer twee Vido. Het duel begint om 13.00 uur.