Helpt u mee aan een veilig buitengebied?

Op dit moment houdt gemeente Schagen een enquête onder haar inwoners en eigenaren van bedrijfspanden in het buitengebied. Het onderzoek richt zich onder meer op kennis van het onderwerp en de mate waarin de inwoners bereid zijn om melding te doen van activiteiten. Zo kan de gemeente straks in één oogopslag zien wat zich in de buitengebieden afspeelt.

 

Vul de enquête in!

De gemeente heeft op 26 januari brieven verstuurd aan ruim 2.000 adressen in het buitengebied. Wie zo’n brief ontvangen heeft, wordt verzocht om de enquête in te vullen? Daarmee helpt u de gemeente het buitengebied veilig te houden. Wie de brief kwijt is, kan een e-mail sturen naar oov@schagen.nl. Zij krijgen dan een nieuwe brief toegestuurd.

 

Waarom doet de gemeente onderzoek?

Nederland is wereldwijd een topproducent van synthetische drugs. Ieder productieproces levert een nieuwe lading drugsafval op. Drugsafval is belastend voor het milieu. Naast de productie van synthetische drugs is het verbouwen van hennep ook nog steeds een groot probleem. In de afgelopen 5 jaar is er jaarlijks in Noord-Holland tussen de 200-500 hennepplantages aangetroffen. Gemeenten weten nog onvoldoende over de mate en omvang van drugsproductie in het buitengebied. Het gaat in Noord Holland om een groot gebied met weinig toezicht.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info