Henk van Dijk wint 15e Jan Groot Biljarttoernooi

Henk van Dijk heeft afgelopen vrijdag de vijftiende editie van het Jan Groot Biljarttoernooi gewonnen. Hij liet maar liefst 39 biljarters achter zich.

Van maandag 5 tot en met donderdag 8 september streden veertig biljarters, om op vrijdag 9 september de finalewedstrijden te halen. Het waren mooie en spannende dagen. Van elke poule ging één speler door naar de finaledag. In deze eindstrijd moest iedere biljarter twee caramboles meer maken.

Dat waren in poule A Rudolf Boersma, Henk de Groot, Leo Dignum en F. van Vegten. Hier eindigde H. de Groot als eerste, voor F. van Vegten. In poule B kwamen Henk van Dijk, Gerard Rietveld, P. Deutekom en T. Deutekom in actie. De poulezege ging naar Henk van Dijk, voor Gerard Rietveld. De strijd om het brons werd een onderonsje tussen Gerard Rietveld en F. van Vegten. Deze partij werd gewonnen door Gerard Rietveld in negentien beurten. De finale ging tussen Henk van Dijk en Henk de Groot. Henk van Dijk speelde weer een prima wedstrijd en won de wedstrijd in 21 beurten. Een fantastisch resultaat voor een 88-jarige biljarter! De organisatie dankt alle deelnemers voor de sportieve inzet tijdens dit toernooi en de vrijwilligers die geholpen hebben met schrijven en tellen.

Op de v.l.n.r. Henk van Dijk, Henk de Groot, F. v. Vegten en Gerard Rietveld
Op de v.l.n.r. Henk van Dijk, Henk de Groot, F. v. Vegten en Gerard Rietveld
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info