Hergebruik is Puik!

Basisschool Zandhope in ’t Zand start maandag 16 maart met de projectweek Recycle. De leerlingen leren een week lang alles over recyclen. “Een bijzonder project waarbij duurzaamheid, groen, hergebruiken en zelfs een bezoek aan de kringloopwinkel op het programma staan.” Volgens directeur Petra Bakker wordt het een actieve week bomvol activiteiten en een feestelijke afsluiting op maandag 23 maart met een tentoonstelling, een kringloopwinkel en de Kliekjesbar.

Groep 1-2 gaat zich vooral bezighouden met het scheiden van afval. Waarom moet het eigenlijk gescheiden worden en wat moet in welke kliko? In hun zelf ingerichte milieustraat staan echte klikobakken en een zelfgemaakte vuilniswagen. De groepen 3 en 4 gaan zich bezighouden met het opknappen van oude spullen en richten een eigen kringloopwinkel in. De groepen 5 en 6 nemen het onderwerp papier onder de loep. Hoe maak je van oud papier de gerecyclede variant?

In groep 7-8 is het uitgangspunt voor de projectweek plastic. Op dit moment een actueel onderwerp door onder andere de stop op het meegeven van plastictassen in de winkels en de beroemde en beruchte plasticsoep. In circuitvorm gaan de leerlingen onderzoek doen en zullen er weer prachtige dingen worden gemaakt (natuurlijk van afval plastic).

De recycle week wordt maandag 23 maart feestelijk afgesloten met een tentoonstelling, de kinderen runnen zelf een kringloopwinkel en verkopen zelfgemaakte en hergebruikte spullen. Ook is er een Kliekjesbar waar de heerlijkste gerechten en drankjes rondom het thema zullen worden verkocht. De opbrengst gaat voor een deel naar de Kinder Kleding Bank die zich inzet voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben en een deel zal worden gebruikt voor schoolmateriaal. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur.

Zandhope project

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info