Herhalingstrainingen reanimatie/AED

Het AED Platform Schagen organiseert herhalingstrainingen reanimatie woensdag 14 september om 19.30 uur in Dorphuis De Uijtkijk aan de Maarten Breedstraat 1 in Sint Maartensbrug. In deze trainingen staan de nieuwe richtlijnen van de Hartstichting centraal. Net zo belangrijk als het herhalen van de reanimatievaardigheden is het leren herkennen van omstandigheden waarin u moet reanimeren.

Voor omstanders doet die situatie zich onverwacht voor en geeft een heftige schrikreactie waardoor iemand niet direct weet wat er gedaan moet worden. Herhaling is daarom belangrijk zodat u zekerder overkomt. Doordat u goed reanimeert en de AED gebruikt heeft het slachtoffer een kans het leven te behouden.
Wanneer iemand 112 belt en meldt dat er sprake is van een hartprobleem stuurt de centralist een ambulance en laat tegelijkertijd een sms-bericht uitgaan naar een team AED-vrijwilligers. Dit zijn bij Hartslagnu aangemelde en getrainde vrijwilligers. Dit is het 6-minuten-netwerk. De tijd tussen het optreden van een hartsilstand en de start van de reanimatie wordt met 6-minuten-netwerk sterk verkort en neemt de kans op overleven toe.

BRON: SCHAGEN FM

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info